Από το σιγανό μαγείρεμα, μέχρι το έντονο δυνατό ψήσιμο – η θερμοκρασία είναι το κλειδί για τέλεια αποτελέσματα! Δείτε εδώ αναλυτικά, τις ζώνες θερμότητας, ανάλογα με τη θερμοκρασία ψησίματος και το τι επιθυμείτε να ψήσετε. ♨️

ΖΩΝΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

ΧΑΜΗΛΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ / 90 – 160°C
Η πιο υποτιμημένη ζώνη θερμότητας σε ένα μπάρμπεκιου.
Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν το ψήσιμο με την υψηλή θερμότητα, αλλά και οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να δώσουν πολύ καλές γεύσεις με λίγη υπομονή και χρόνο. Η τεχνική του σιγανού ψησίματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ψησταριές κάρβουνου, μπάρμπεκιου υγραερίου και ηλεκτρικές ψησταριές, κάνοντας ακόμα και το σκληρότερο κρέας, μαλακό και τρυφερό.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ
Κάρβουνα: 1/3 του δοχείου   Αέριο: χαμηλή θερμότητα   Ηλεκτρικό: χαμηλή θερμότητα


 
ΜΕΤΡΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ / 160 – 230°C
Η μέτρια θερμότητα προσφέρει πολλές δυνατότητες!
Είναι κατάλληλη για τα περισσότερα φαγητά: οτιδήποτε χρειάζεται αρκετό χρόνο για να ψηθεί καλά, αλλά που θα στεγνώσει αν η θερμότητα είναι υψηλή. Το κοτόπουλο είναι ο πρώτος υποψήφιος για αυτή τη ζώνη, καθώς χρειάζεται μεγαλύτερο χρόνο ψησίματος αλλά όχι κάψιμο. Είναι επίσης η τέλεια θερμοκρασία για να δοκιμάσετε νέες τεχνικές, όπως το ψήσιμο γλυκών στο μπάρμπεκιου. Είναι σαν να ψήνετε σε συμβατικό φούρνο με την προσθήκη μιας καπνιστής νότας, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με πεντανόστιμα επιδόρπια.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ
  Κάρβουνα: μισό δοχείο  Αέριο: μέτρια θερμότητα    Ηλεκτρικό: μέτρια θερμότητα

 

ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ / 230 – 290°C
Αυξήστε την θερμότητα και όλοι θα είναι ικανοποιημένοι.
Η υψηλή θερμότητα δε σημαίνει, όμως, πάντα καλά αποτελέσματα. Η υψηλή θερμότητα απαιτεί έλεγχο, διαφορετικά, ακόμα και το καλύτερο κρέας θα μεταμορφωθεί σε ένα άγευστο καμένο κομμάτι. Για αυτό, έχετε το νου σας σε αυτό που ψήνετε! Και να θυμάστε, οι γραμμές από τη σχάρα δεν προσφέρουν απλώς όμορφη εμφάνιση και τραγανή κρούστα – προσθέτουν και απίθανη γεύση στο κρέας σας.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ
 Κάρβουνα: γεμάτο δοχείο  Αέριο: υψηλή θερμότητα    Ηλεκτρικό: υψηλή θερμότητα

Στην κατηγορία: TIPS Ψήσιμο