Το Smash Burger μετά την εμφάνισή του στις αλυσίδες fast food της Αμερικής κάπου στο 2007 έχει γίνει ο νέος, γρήγορος και γευστικός τρόπος για να απολαύσει ο καθένας το γνωστό σε όλους Burger. Πάμε να δούμε τι θα βάλουμε ανάμεσα στα λαχταριστά brioche ψωμάκια μας για να απογειώσουμε το Burger στο σπίτι αλλά και […]

Διάβασε περισσότερα..

Τα λόγια είναι περιττά! Η πιο απλή συνταγή για πεντανόστιμα και ζουμερά χοιρινά παϊδάκια στην ψησταριά, αρωματισμένα με μια κλασσική μαρινάδα που ταιριάζει άψογα και σε όλα τα κρεατικά. Φτιάξε την δική σου μαρινάδα εύκολα και γρήγορα και αρωμάτισε τα ψητά σου. Υλικά 1 Κορτεζίνα (Χοιρινά Παϊδάκια), 600g Σάλτσα Σάλτσα Smoky BBQ Sauce της Dirty […]

Διάβασε περισσότερα..

Όταν κάποιος ακούει για Αμερικάνικο BBQ το πρώτο πράγμα που σκέφτεται συνήθως είναι τα χοιρινά καπνιστά και συνήθως γλασαρισμένα παϊδάκια (glazed spare ribs). Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να πετύχεις το υπέροχο αποτέλεσμα με το μαλακό κρέας που λιώνει στο στόμα, συνήθως χρειάζονται πολλές ώρες για ένα σωστό low n slow BBQ! Εδώ όμως θα […]

Διάβασε περισσότερα..

«Καλαμάκια με τέχνη» για να μοιραστείς με την παρέα σου στο Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο! Η πανσέτα (pork belly) είναι από τις καλύτερες χοιρινές κοπές για αργό ψήσιμο, δίνοντας ένα ζουμερό αποτέλεσμα που λιώνει στο στόμα! Πηγή:  Stefanos Koukas  Υλικά 2kg Κομμάτι Πανσέτα Χοιρινή (χωρίς κόκκαλο) 3 κ.σ. Μουστάρδα Dijon Μίγμα Μπαχαρικών BBQ Rub […]

Διάβασε περισσότερα..

Γιορτινό και γεμάτο γευστικές εκπλήξεις σε κάθε μπουκιά! Το μεθυσμένο χοιρινό που λιώνει στο στόμα, συνοδεύεται από μια πλούσια σάλτσα, γεμάτη κολλαγόνο και αρώματα, επιβραβεύοντας τον τολμηρό ψήστη που αφιέρωσε την μέρα του για να το ετοιμάσει και να το μοιραστεί με τα αγαπημένα του πρόσωπα! Πηγή:  Stefanos Koukas   Υλικά Μπούτι Χοιρινό (ιδανικά με την […]

Διάβασε περισσότερα..

Πως να φτιάξεις ζουμερό, λαχταριστό και πάντοτε επιτυχημένο Pulled Pork στην ψησταριά σου! Το Pulled Pork ή στα ελληνικά«Μαδημένο Χοιρινό», είναι χοιρινό κρέας που λιώνει πριν καν μπει στο στόμα και πρόκειται να γίνει ημεγαλύτερη ευχαρίστηση για κάθε ψήστη, ανεξάρτητα πόσο έμπειρος είναι. Η διαδικασία είναι εξίσου απολαυστική, καθώς βλέπεις το κρέας να καπνίζεται, μετά […]

Διάβασε περισσότερα..

Τα τραγανά τάκος από 100% τυρί τσένταρ γνωστά και ως ketotacos έχουν γίνει viral στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τα τελευταία δύο χρόνια! Πρόκειται για μια εναλλακτική πρόταση με ελάχιστους υδατάνθρακες που αρχικά προοριζόταν για να υποκαταστήσει την χρήση της τορτίγιας στην κετογονική δίαιτα. Όμως είναι τόσο λαχταριστά και χορταστικά που θα τα απολαύσει οποιοσδήποτε λάτρης […]

Διάβασε περισσότερα..

Ο πιο δημοφιλής τρόπος ψησίματος για σειρές από χοιρινά παϊδάκια (rack baby back ribs) είναι η μέθοδος 3 – 2 – 1 (3 ώρες κάπνισμα – 2 ώρες ψήσιμο τυλιγμένα – 1 ώρα ψήσιμο). Οι χρόνοι ψησίματος είναι ανάλογοι με το μέγεθος και το πάχος των κρεατικών, συνεπώς δεν είναι απαραίτητο ότι οι χρόνοι ψησίματος […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 4 Χοιρινές Μπριζόλες με κόκκαλο (280 – 340g και πάχους 2.5 cm η κάθε μια) Ελαιόλαδο 1 ½ κ.σ. Αλάτι 1 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι Υλικά για το Γλάσο ½ φλιτζάνι Ξύδι Βαλσάμικο 2 κ.σ. Καστανή Ζάχαρη 1 κ.σ. Φρέσκο Χυμό Λεμόνι ½ κ.γ. Κύμινο (σε σκόνη) ¼ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι Υλικά για την Σάλτσα […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια (κοιλιά) 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σέλινου, τριμμένο 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους σκόρδου 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Εξοπλισμός Συσκευή μαγειρέματος Sous vide Σακούλες σφράγισης Συσκευή σφραγίσματος Οδηγίες 1. Προθερμάνετε το υδατόλουτρο στους 62 ° C 2. Τρίψτε τα μπαχαρικά πάνω στο κρέας και […]

Διάβασε περισσότερα..