Χοιρινό
Συνταγές με βασικό υλικό το χοιρινό κρέας ψημένο στο μπάρμπεκιου. Απολαύστε λαχταριστά χοιρινά κομμάτια κρέατος, μαριναρισμένα ή μη, με διάφορες σάλτσες και γαρνιτούρες.
Το Smash Burger μετά την εμφάνισή του στις αλυσίδες fast food της Αμερικής κάπου στο 2007 έχει γίνει ο νέος, γρήγορος και γευστικός τρόπος για να απολαύσει ο καθένας το γνωστό σε όλους Burger. Πάμε να δούμε τι θα βάλουμε ανάμεσα στα λαχταριστά brioche ψωμάκια μας για να απογειώσουμε το Burger στο σπίτι αλλά και […]
Χοιρινά Παϊδάκια με χειροποίητη μαρινάδα
05/05/2023Τα λόγια είναι περιττά! Η πιο απλή συνταγή για πεντανόστιμα και ζουμερά χοιρινά παϊδάκια στην ψησταριά, αρωματισμένα με μια κλασσική μαρινάδα που ταιριάζει άψογα και σε όλα τα κρεατικά. Φτιάξε την δική σου μαρινάδα εύκολα και γρήγορα και αρωμάτισε τα ψητά σου. Υλικά 1 Κορτεζίνα (Χοιρινά Παϊδάκια), 600g Σάλτσα Σάλτσα Smoky BBQ Sauce της Dirty […]
Όταν κάποιος ακούει για Αμερικάνικο BBQ το πρώτο πράγμα που σκέφτεται συνήθως είναι τα χοιρινά καπνιστά και συνήθως γλασαρισμένα παϊδάκια (glazed spare ribs). Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να πετύχεις το υπέροχο αποτέλεσμα με το μαλακό κρέας που λιώνει στο στόμα, συνήθως χρειάζονται πολλές ώρες για ένα σωστό low n slow BBQ! Εδώ όμως θα […]
«Καλαμάκια με τέχνη» για να μοιραστείς με την παρέα σου στο Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο! Η πανσέτα (pork belly) είναι από τις καλύτερες χοιρινές κοπές για αργό ψήσιμο, δίνοντας ένα ζουμερό αποτέλεσμα που λιώνει στο στόμα! Πηγή: Stefanos Koukas Υλικά 2kg Κομμάτι Πανσέτα Χοιρινή (χωρίς κόκκαλο) 3 κ.σ. Μουστάρδα Dijon Μίγμα Μπαχαρικών BBQ Rub […]
Μεθυσμένο Χοιρινό Μπούτι, με Μηλίτη & Κονιάκ
30/12/2022Γιορτινό και γεμάτο γευστικές εκπλήξεις σε κάθε μπουκιά! Το μεθυσμένο χοιρινό που λιώνει στο στόμα, συνοδεύεται από μια πλούσια σάλτσα, γεμάτη κολλαγόνο και αρώματα, επιβραβεύοντας τον τολμηρό ψήστη που αφιέρωσε την μέρα του για να το ετοιμάσει και να το μοιραστεί με τα αγαπημένα του πρόσωπα! Πηγή: Stefanos Koukas Υλικά Μπούτι Χοιρινό (ιδανικά με την […]
Ζουμερό & Λαχταριστό Pulled Pork
17/12/2022Πως να φτιάξεις ζουμερό, λαχταριστό και πάντοτε επιτυχημένο Pulled Pork στην ψησταριά σου! Το Pulled Pork ή στα ελληνικά«Μαδημένο Χοιρινό», είναι χοιρινό κρέας που λιώνει πριν καν μπει στο στόμα και πρόκειται να γίνει ημεγαλύτερη ευχαρίστηση για κάθε ψήστη, ανεξάρτητα πόσο έμπειρος είναι. Η διαδικασία είναι εξίσου απολαυστική, καθώς βλέπεις το κρέας να καπνίζεται, μετά […]
Τα τραγανά τάκος από 100% τυρί τσένταρ γνωστά και ως ketotacos έχουν γίνει viral στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τα τελευταία δύο χρόνια! Πρόκειται για μια εναλλακτική πρόταση με ελάχιστους υδατάνθρακες που αρχικά προοριζόταν για να υποκαταστήσει την χρήση της τορτίγιας στην κετογονική δίαιτα. Όμως είναι τόσο λαχταριστά και χορταστικά που θα τα απολαύσει οποιοσδήποτε λάτρης […]
Χοιρινά Παϊδάκια (με την μέθοδο 3 – 2 – 1)
18/10/2022Ο πιο δημοφιλής τρόπος ψησίματος για σειρές από χοιρινά παϊδάκια (rack baby back ribs) είναι η μέθοδος 3 – 2 – 1 (3 ώρες κάπνισμα – 2 ώρες ψήσιμο τυλιγμένα – 1 ώρα ψήσιμο). Οι χρόνοι ψησίματος είναι ανάλογοι με το μέγεθος και το πάχος των κρεατικών, συνεπώς δεν είναι απαραίτητο ότι οι χρόνοι ψησίματος […]
Υλικά 4 Χοιρινές Μπριζόλες με κόκκαλο (280 – 340g και πάχους 2.5 cm η κάθε μια) Ελαιόλαδο 1 ½ κ.σ. Αλάτι 1 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι Υλικά για το Γλάσο ½ φλιτζάνι Ξύδι Βαλσάμικο 2 κ.σ. Καστανή Ζάχαρη 1 κ.σ. Φρέσκο Χυμό Λεμόνι ½ κ.γ. Κύμινο (σε σκόνη) ¼ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι Υλικά για την Σάλτσα […]
Χοιρινά παϊδάκια Sous Vide σε 72 ώρες
29/07/2020Υλικά 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια (κοιλιά) 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σέλινου, τριμμένο 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους σκόρδου 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Εξοπλισμός Συσκευή μαγειρέματος Sous vide Σακούλες σφράγισης Συσκευή σφραγίσματος Οδηγίες 1. Προθερμάνετε το υδατόλουτρο στους 62 ° C 2. Τρίψτε τα μπαχαρικά πάνω στο κρέας και […]