Χοιρινή Μπριζόλα με γλάσο από Βαλσάμικο & σάλτσα Ροδάκινου
Υλικά
- 4 Χοιρινές Μπριζόλες με κόκκαλο (280 – 340g και πάχους 2.5 cm η κάθε μια)
- Ελαιόλαδο
- 1 ½ κ.σ. Αλάτι
- 1 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Υλικά για το Γλάσο
- ½ φλιτζάνι Ξύδι Βαλσάμικο
- 2 κ.σ. Καστανή Ζάχαρη
- 1 κ.σ. Φρέσκο Χυμό Λεμόνι
- ½ κ.γ. Κύμινο (σε σκόνη)
- ¼ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Υλικά για την Σάλτσα
- 2 Ροδάκινα (μέτρια σε μέγεθος, σχετικά ώριμα, χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε κύβους)
- 1 Κόκκινη Πιπεριά (κομμένη σε κύβους, χωρίς σπόρια)
- ½ Κρεμμύδι κόκκινο (ψιλοκομμένο)
- 1 Πιπεριά Jalapeño (ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρια)
- 2 κ.σ. Κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
- 1 κ.σ. Φρέσκο Χυμό Λεμόνι
- ¼ κ.γ. Κύμινο (σε σκόνη)
- ¼ κ.γ. Αλάτι
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτετε όλα τα υλικά του γλάσου και τα ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση σε μέτριας έντασης φωτιά. Χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε μέχρι να μειωθεί στο μισό το γλάσο και να έχει την υφή σιροπιού (10 – 12 λεπτά).
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε, όλα τα υλικά της σάλτσας.
- Αλείφετε τις χοιρινές μπριζόλες και από τις δύο πλευρές με λάδι και τις αλατοπιπερώνετε ομοιόμορφα. Αφήστε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου (20 – 25οC για 15 – 30 λεπτά).
- Προετοιμάστε τη σχάρα της ψησταριάς σας για άμεσο ψήσιμο, προθερμαίνοντας την σε μέτρια ένταση, στους 175° – 230°C.
- Αλείψτε τις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές με το γλάσο. Ψήστε τις, σε μέτρια ένταση (ιδανικά με κλειστό το καπάκι) για περίπου 8 – 10 λεπτά και έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 63οC. Ανά διαστήματα αλείψτε τις με το γλάσο, για να αποκτήσουν πιο έντονη, καραμελωμένη κρούστα.
- Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, αφήστε τις να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 3 – 5 λεπτά.
- Σερβίρετε τις χοιρινές μπριζόλες ζεστές, με τη σάλτσα.