Οι πανσέτες είναι από τα κομμάτια κρέας που αγαπάνε οι μερακλήδες! Φθηνό, ζουμερό, νόστιμο & ψήνεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αν εσύ δεν τις προτιμάς σου έχω μια πανεύκολη και πεντανόστιμη για καραμελωμένες πανσέτες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις στην ψησταριά σου.

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

Υλικά για σερβίρισμα σε Tacos (προαιρετικά)

  • 100g Αγγούρι
  • 100g Καρότο
  • 16 Πίτες Τορτίγιας (Tortilas)
  • Σάλτσα Sriracha Mayo

Απαραίτητα Εργαλεία

Εργαλεία για σερβίρισμα σε Tacos (προαιρετικά)

Μέθοδος ψησίματος

  • Έμμεσο Ψήσιμο / Κάπνισμα με ξύλο κερασιάς σε κάθε τύπου ψησταριάς & Τσιγάρισμα πάνω σε μαντεμένια πλάκα

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε την πανσέτα απομακρύνοντας τυχόν κόκκαλα & χόνδρους, με ένα μικρό μαχαίρι γεν. χρήσης.
  2. Με το μαχαίρι του Σεφ κόβουμε κάθετα την πανσέτα, σε φέτες των 5cm.
  3. Πασπαλίζουμε την κάθε φέτα με μια γενναία δόση από το μείγμα μπαχαρικών. Για γευστικότερο αποτέλεσμα αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  4. Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 130οC και την προετοιμάζουμε για έμμεσο ψήσιμο / κάπνισμα.
  5. Ψήνουμε έμμεσα (τοποθετώντας το κρεάς πάνω από σβηστό καυστήρα) ή καπνίζουμε το κρέας στους 110ο C για 1 ώρα.
  6. Τοποθετούμε την μαντεμένια πλάκα πάνω από τον αναμμένο καυστήρα & ανεβάζουμε την ένταση στους 200ο
  7. Σε ένα μπολ προσθέτουμε & ανακατεύουμε την σάλτσα Smoky BBQ Sauce, το σιρόπι σφενδάμου και την σάλτσα σόγιας. Εάν επιθυμούμε πιο έντονο χρώμα και γεμάτη γεύση, μπορούμε να ζεστάνουμε ελαφρώς την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά και μετά να την αφήσουμε να “δέσει” στο ψυγείο, για 1 ώρα.
  8. Περνάμε τις ψημένες πανσέτες πάνω στην μαντεμένια πλάκα και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με την σάλτσα που φτιάξαμε.
  9. Αφήνουμε το κρέας να ψηθεί για 10 λεπτά, ώστε να καραμελώσει και η σάλτσα, γυρνώντας πλευρά κάθε 2 λεπτά.
  10. Κόβουμε κάθε πανσέτα σε 3 μέρη και σερβίρουμε!
  11. Για να φτιάξετε πεντανόστιμα tacos με τις πανσέτες:
    Με τον αποφλοιωτή Ζουλιέν δημιουργούμε στικς αγγουριού & καρότου. Ψήνουμε ελαφρώς τις πίτες τορτίγιας στην μαντεμένια πλάκα και σερβίρουμε μέσα τους τις πανσέτες, τα στικς αγγουριού – καρότου και για πιο spicy αποτέλεσμα περιχύνουμε με λίγη σάλτσα Sriracha Mayo.

Στην κατηγορία: Συνταγές Χοιρινό