Καπνιστό χοιρινό φιλέτο (Tenderloin)
Υλικά
- ½ φλιτζάνι χυμό μήλου
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 3 κουταλιές της σούπας μπαχαρικά Pork & Poultry Rub της Traeger®️
- ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας φύλλα θυμάρι
- ½ κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
- 2 φιλέτα χοιρινού κρέατος, χωρίς το δέρμα (250-500 gr)
Οδηγίες
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το χυμό μήλου, το μέλι (ζεσταμένο), τα μπαχαρικά Pork & Poultry Rub της Traeger®️, την καστανή ζάχαρη, τα φύλλα θυμαριού και το μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε.
2. Προσθέστε το χοιρινό φιλέτο στο μπολ, ώστε να καλυφθεί όλο με τη μαρινάδα και καλύψτε το μπολ με μια πλαστική μεμβράνη.
3. Αφήστε το μπολ στο ψυγείο και μαρινάρετε για 2 έως 3 ώρες.
4. Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία της ψησταριάς σας στους 110°C και προθερμάνετε με κλειστό το καπάκι για 15 λεπτά.
5. Τοποθετήστε τα φιλέτα απευθείας στη σχάρα και καπνίστε τα για περίπου 2 έως 3 ώρες, μέχρι η εσωτερική τους θερμοκρασία φτάσει τους 62°C.
6. Αφαιρέστε τα φιλέτα από τη σχάρα και αφήστε τα να ξεκουραστούν 5 λεπτά πριν τα τεμαχίσετε.