Υλικά

  • 4 Μπιζόλες rib eye (340 gr η κάθε μία, με περίπου 3 εκ. πάχος), καθαρισμένες από το περιττό λίπος.

Για την πάστα

  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη τσίλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 καυτερή πιπεριά χαλαπένιο χωρίς σπόρους ψιλοκομμένη
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου ​​κόλιανδρου
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
  •  ¾ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

Οδηγίες

1. Ανακατέψτε τα υλικά της πάστας. Απλώστε την πάστα και στις δυο πλευρές των rib eye και αφήστε τις να κάτσουν για 15 με 20 λεπτά πριν τις ψήσετε.

2. Εν τω μεταξύ ανακατέψτε τα υλικά για την σάλτσα.

3. Προετοιμάστε την σχάρα για άμεσο ψήσιμο σε δυνατή φωτιά (220 – 280 ℃).

4. Ψήστε τα Rib Eye σε δυνατή φωτιά (άμεσο ψήσιμο με κλειστό το καπάκι) μέχρι να πετύχετε το ψήσιμο της αρεσκείας σας.  Αφαιρέστε τις μπριζόλες από την σχάρα και αφήστε τις να ξεκουραστούν για 3-5 λεπτά. Σερβίρετε τις ζεστές περιχύνοντάς τες με την σάλτσα.

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές