Ψήσιμο
Παραδοσιακό Ψωμί, με Προζύμι
12/01/2023Φτιάξτε και ψήστε στην ψησταριά ή τον φούρνο σας, παραδοσιακό ψωμί με προζύμι! Η διαδικασία απαιτεί υπομονή γιατί διαρκεί σχεδόν 2 ημέρες, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει! Τραγανή κόρα, τρυφερή ψίχα και ασυναγώνιστη μυρωδιά, που θα σας ξυπνήσει παιδικές αναμνήσεις από το χωριό! Αυτή η συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παρασκευή ζύμης […]
Η πίτσα είναι το αγαπημένο φαγητό, μικρών και μεγάλων! Και όχι άδικα, καθώς μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, κρύα ή ζεστή, είναι σχετικά οικονομική και πλέον χάρη στα φουρνάκια πίτσας της ZiiPa®, φτιάχνεται και μόλις σε 1 λεπτό! Ετοιμάστε εύκολα, γρήγορα και υγιεινά τις αγαπημένες σας πίτσες, στην άνεση του σπιτιού σας! Οδηγίες […]
Το ψήσιμο στη σχάρα μιας ψησταριάς, είναι ένας δημοφιλής και νόστιμος τρόπος μαγειρέματος! Είτε ψήνετε κρεατικά, ψάρια, λαχανικά, πίτσα είτε μαγειρεύετε σε γάστρα μπορείτε να απογειώσετε την γεύση του φαγητού σας, προσθέτοντας την αξεπέραστη γεύση ξύλου. Η μοναδική γεύση καπνιστού που προσφέρουν τα low n slow ψησίματα είναι και ο λόγος που το κάπνισμα, έχει […]
Υλικά 4 Μοσχαρίσιες Μπριζόλες Rib Eye (Πάχους 4 cm η κάθε μια) Ελαιόλαδο 2 κ.σ. Αλάτι 1½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι Οδηγίες Προετοιμάστε τη σχάρα της ψησταριάς σας για έμμεσο ψήσιμο, προθερμαίνοντας την σε χαμηλή ένταση, στους 150°C. Για να περιορίσετε τις αναφλέξεις μπορείτε να αφαιρέσετε το λίπος περιμετρικά της μπριζόλας (αφήνοντας τουλάχιστον 0.5 cm). Αλείφετε […]
Πως να ψήσετε λαβράκι Sous Vide
17/07/2020Υλικά 2 λαβράκια (120g το καθένα) Ελαιόλαδο Θαλασσινό αλάτι Εξοπλισμός Συσκευή μαγειρέματος Sous vide Σακούλες σφράγισης Συσκευή σφραγίσματος Οδηγίες 1. Προθερμάνετε το υδατόλουτρο σε θερμοκρασία 50⁰C. 2. Πασπαλίστε τα λαβράκια με το θαλασσινό αλάτι, τοποθετήστε τα σε σακούλες κενού αέρος, προσθέτοντας το ελαιόλαδο και σφραγίστε τες. 3. Τοποθετήστε τις σακούλες στο υδατόλουτρο και αφήστε τες […]
Υλικά Φρέσκο κόκκινο ή κίτρινο λυθρίνι Πράσινη σαλάτα Σάλτσα Ponzu Λεμόνι Αλάτι Οδηγίες 1. Τηγανίστε σε ένα τηγάνι τα φιλέτα ψαριών με τη μεριά του δέρματος προς τα πάνω, μέχρι να μαγειρευτούν χωρίς να τα γυρίσετε. 2. Τοποθετήστε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και με το φλόγιστρο καψαλίστε το δέρμα μέχρι να γίνει τραγανό. 3. […]
Μετά από όλα όσα λέγονται και παρατηρούνται σχετικά με το ψήσιμο στο μπάρμπεκιου, είναι προφανές ότι η θερμοκρασία αποτελεί ένα από τα κυριότερα στοιχεία για ένα σωστό ψήσιμο. Κάθε κρέας, λόγω της διαφορετικής του σύστασης απαιτεί το δικό του χρόνο ψησίματος, ώστε να φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία, σύμφωνα με τα γούστα σας. Για αυτόν […]
Τα ψητά ψάρια είναι ένα από τα πιο υγιεινά και νόστιμα τρόφιμα που μπορείτε να ετοιμάσετε, για εσάς και την παρέα σας! Ωστόσο πολλοί θεωρούν το ψήσιμό τους, εξαιρετικά δύσκολο. Παρακάτω θα αναλύσουμε όλες τις πιθανές εκδοχές ψησίματος ψαριών, ώστε το ψήσιμο τους, να σας φανεί παιχνιδάκι. ΠΩΣ ΝΑ ΨΗΣΕΤΕ ΤΟ ΨΑΡΙ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ – […]
Υλικά 500g μοσχαρίσιο φιλέτο (Tenderloin) 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο θυμάρι ½ κουταλάκι της σούπας αποξηραμένο σκόρδο 8 σπαράγγια 4 μανιτάρια της επιλογής σας – κομμένα στη μέση Ντοματίνια 125g βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο Εστραγκόν 2 κρόκους αυγού ½ κουταλάκι του γλυκού ξίδι Χυμός λεμονιού Αλάτι Παγωμένο Νερό Για την Ολλαντέζ (Hollandaise) 1. Λιώστε το βούτυρο […]
Το ιδανικό ψήσιμο της τέλειας μπριζόλας είναι αυτό που στηρίζετε στην ισορροπία μιας γευστικής ξεροψημένης κρούστας και ενός ζουμερού μέτρια ψημένου εσωτερικού. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές, που ενώ το θερμόμετρό σας λέει ότι το εσωτερικό της μπριζόλας σας πλησιάζει το medium rare ψήσιμο, το εξωτερικό της, δεν έχει ψηθεί αρκετά. Σε αυτή την […]