Το κατεξοχήν εθνικό μας φαγητό, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι είναι το σουβλάκι / σάντουιτς με γύρο! Μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε στην ψησταριά σας, νόστιμο και ζουμερό γύρο κοτόπουλου για να γεμίσετε τα σουβλάκια σας! Υλικά 6 μερίδες 12 Μπουτάκια Κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο) 200g Γιαούρτι (Πλήρες ή 2%) Χυμός από 1 Λεμόνι 2 […]

Διάβασε περισσότερα..

Τα θαλασσινά είναι πλούσια πηγή άπαχων πρωτεϊνών, ω3 λιπαρών οξέων, βιταμίνης Β12 και διάφορων πολύτιμων θρεπτικών συστατικών (όπως το ιώδιο, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και το κάλιο). Στην Ελλάδα είθισται να καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες την Καθαρά Δευτέρα και καθ’ όλη την διάρκεια της Σαρακοστής αλλά δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι μας όλον […]

Διάβασε περισσότερα..

Τώρα που μπήκε για τα καλά ο χειμώνας και το κρύο είναι πλέον τσουχτερό, η φασολάδα είναι ιδανικό γεύμα! Όχι μόνο θα σας ζεστάνει, αλλά θα σας προσφέρει και όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα φασόλια! Κάντε την παραδοσιακή συνταγή πιο ενδιαφέρουσα, προσθέτοντας μπέικον και ετοιμάζοντάς την σε μια μαντεμένια γάστρα, μέσα στην ψησταριά […]

Διάβασε περισσότερα..

Ποιος είπε ότι η πίτσα είναι μόνο αλμυρή; Αγνοήστε την κλασσική συνταγή και ετοιμάστε σπίτι σας, το πιο λαχταριστό επιδόρπιο! Ψήστε στο μπάρμπεκιου σας, την πιο νόστιμη γλυκιά πίτσα με πραλίνα φουντουκιού και όλοι θα σας λατρέψουν! Αν της δώσετε και σχήμα καρδιάς❤️, αποτελεί τέλειο επιδόρπιο για ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως η γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου! […]

Διάβασε περισσότερα..

Φτιάξτε και ψήστε στην ψησταριά ή τον φούρνο σας, παραδοσιακό ψωμί με προζύμι! Η διαδικασία απαιτεί υπομονή γιατί διαρκεί σχεδόν 2 ημέρες, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει! Τραγανή κόρα, τρυφερή ψίχα και ασυναγώνιστη μυρωδιά, που θα σας ξυπνήσει παιδικές αναμνήσεις από το χωριό! Αυτή η συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παρασκευή ζύμης […]

Διάβασε περισσότερα..

Η πίτσα είναι το αγαπημένο φαγητό, μικρών και μεγάλων! Και όχι άδικα, καθώς μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, κρύα ή ζεστή, είναι σχετικά οικονομική και πλέον χάρη στα φουρνάκια πίτσας της ZiiPa®, φτιάχνεται και μόλις σε 1 λεπτό! Ετοιμάστε εύκολα, γρήγορα και υγιεινά τις αγαπημένες σας πίτσες, στην άνεση του σπιτιού σας! Οδηγίες […]

Διάβασε περισσότερα..

Το ψήσιμο στη σχάρα μιας ψησταριάς, είναι ένας δημοφιλής και νόστιμος τρόπος μαγειρέματος! Είτε ψήνετε κρεατικά, ψάρια, λαχανικά, πίτσα είτε μαγειρεύετε σε γάστρα μπορείτε να απογειώσετε την γεύση του φαγητού σας, προσθέτοντας την αξεπέραστη γεύση ξύλου. Η μοναδική γεύση καπνιστού που προσφέρουν τα low n slow ψησίματα είναι και ο λόγος που το κάπνισμα, έχει […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 4 Μοσχαρίσιες Μπριζόλες Rib Eye (Πάχους 4 cm η κάθε μια) Ελαιόλαδο 2 κ.σ. Αλάτι 1½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι Οδηγίες Προετοιμάστε τη σχάρα της ψησταριάς σας για έμμεσο ψήσιμο, προθερμαίνοντας την σε χαμηλή ένταση, στους 150°C. Για να περιορίσετε τις αναφλέξεις μπορείτε να αφαιρέσετε το λίπος περιμετρικά της μπριζόλας (αφήνοντας τουλάχιστον 0.5 cm). Αλείφετε […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 2 λαβράκια (120g το καθένα) Ελαιόλαδο Θαλασσινό αλάτι Εξοπλισμός Συσκευή μαγειρέματος Sous vide Σακούλες σφράγισης Συσκευή σφραγίσματος Οδηγίες 1. Προθερμάνετε το υδατόλουτρο σε θερμοκρασία 50⁰C. 2. Πασπαλίστε τα λαβράκια με το θαλασσινό αλάτι, τοποθετήστε τα σε σακούλες κενού αέρος, προσθέτοντας το ελαιόλαδο και σφραγίστε τες. 3. Τοποθετήστε τις σακούλες στο υδατόλουτρο και αφήστε τες […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά Φρέσκο κόκκινο ή κίτρινο λυθρίνι Πράσινη σαλάτα Σάλτσα Ponzu Λεμόνι Αλάτι Οδηγίες 1. Τηγανίστε σε ένα τηγάνι τα φιλέτα ψαριών με τη μεριά του δέρματος προς τα πάνω, μέχρι να μαγειρευτούν χωρίς να τα γυρίσετε. 2. Τοποθετήστε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και με το φλόγιστρο καψαλίστε το δέρμα μέχρι να γίνει τραγανό. 3. […]

Διάβασε περισσότερα..