Υλικά 2 κ.σ. Ελαιόλαδο / 1 κ.σ. Βούτυρο 4 Αυγά 100g Φρέσκο Σπανάκι ½ Κρεμμύδι (Κόκκινο) 1 Κόκκινη / Πορτοκαλί Πιπεριά 1 κ.σ. Σχοινόπρασο (ψιλοκομμένο) ¼ κ.γ. Αλάτι Μαύρο Πιπέρι (Φρεσκοτριμμένο) ¼ Φλιτζανιού Κατσικίσιο Τυρί θρυμματισμένο (προαιρετικά) Μαντεμένιο Τηγάνι   Οδηγίες Προετοιμάζουμε τα λαχανικά: Κόβουμε το κρεμμύδι (σε λεπτές φέτες), την πιπεριά (σε μικρούς κύβους) […]

Διάβασε περισσότερα..

Λαχανικά Ψητά, σε ψησταριά Υλικά 2 Μανιτάρια Portobello (μεσαίου μεγέθους) 1 Mελιτζάνα 1 Κολοκυθάκι πράσινο 1 Κρεμμύδι ξερό (κόκκινο) 1 Ματσάκι Σπαράγγια (χοντρά) 1 Κόκκινη Πιπεριά 1 κ.σ. Αλάτι Ελαιόλαδο Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι Οδηγίες Προετοιμάστε τη σχάρα της ψησταριάς σας για άμεσο ψήσιμο, προθερμαίνοντας την σε μέτρια ένταση, στους 175 – 230°C. Κόβετε όλα τα λαχανικά […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 4 Yukon Χρυσές πατάτες 3⁄4 φλιτζάνια κουνουπίδι τριμμένο 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 1⁄2 φλιτζάνι παρμεζάνα 3⁄4 φλιτζάνι τριμμένο λευκό τσένταρ 2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο Αλάτι Πιπέρι Οδηγίες 1. Κόψτε τις χρυσές πατάτες Yukon στο μαντολίνο. 2. Τρίψτε το κουνουπίδι στον τρίφτη. […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια, βρασμένα 1 ντομάτα ψιλοκομμένη, χωρίς τα σπόρια 1 κόκκινη πιπεριά ψημένη , αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη 1 πιπέρια jalapeño, χωρίς τα σπόρια, κομμένη σε κύβους 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη  ½, φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1½ φλιτζάνι τυρί τσένταρ, τριμμένο  ½ φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη 6 […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 2 φλάσκες μελιτζάνες, κομμένες στη μέση και αλειμμένες με λάδι 4-5 σκελίδες σκόρδου, όχι ξεφλουδισμένες και αλειμμένες με λάδι 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού ¼ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο 3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 2 κουταλάκια του γλυκού Χαρίσα (πικάντικο καρύκευμα μπαχαρικών) 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 καπνιστή τσίλι […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά ½ Φλυτζάνι παρθένο ελαιόλαδο ½ Φλυτζάνι ξύδι μπαλσάμικο 2 Μέτρια κολοκυθάκια 1 Μέτρια μελιτζάνα 1 Κόκκινο κρεμμύδι 2 Ντοματίνια Σαντορίνης 1 Κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 1 Κίτρινη πιπεριά 3 Φρέσκα κρεμμυδάκια Αλάτι Μαύρο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο) Οδηγίες 1. Προθερμαίνετε την ψησταριά σε υψηλή θερμοκρασία. 2. Κόβετε τα λαχανικά: τα κολοκυθάκια σε λοξές φέτες, τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 2 κόκκινες ψητές πιπεριές 8 μεσαία μανιτάρια portobello 100g παρμεζάνα (κομμάτι) 8 λεπτές φέτες προσούτο 8 ντοματίνια κομμένα στην μέση ½ φλιτζάνι σάλτσα πέστο Οδηγίες 1. Προθερμάνετε το γκριλ σε μεγάλη ένταση. Βάλτε τις κόκκινες πιπεριές στο γκριλ και καψαλίστε τις από όλες τις πλευρές γυρνώντας τες κατά περίπτωση. Βγάλτε τις από την φωτιά και […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 6 μεγάλες πατάτες 2 κλωναράκια δεντρολίβανο 50ml ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Καλάθι σούβλας Οδηγίες 1. Προετοιμάστε την ψησταριά σας, για έμμεσο ψήσιμο, περίπου στους 250°C. 2. Πλένετε καλά τις  πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες. Κάθε πατάτα πρέπει να βγάλει περίπου 12 φέτες. 3. Αφαιρείτε τα φύλλα του δεντρολίβανου από το κοτσάνι και τα ψιλοκόβετε. Ανακατεύετε τις πατάτες με […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 6 μεγάλα αυγά ¼ κούπας τριμμένη, φρέσκια παρμεζάνα ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ½ κιλό σπαράγγια, καθαρισμένα, κομμένα σε κομμάτια 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 φλιτζάνι ντοματάκια, κομμένα στη μέση  ¾ κούπας τριμμένη φέτα Οδηγίες 1. Βάζετε στο μπλέντερ τα αυγά, την παρμεζάνα, το αλάτι και […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 4 Γλυκοπατάτες, καθαρισμένες 1 Μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σταυρωτά σε φέτες Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι Μαύρο πιπέρι ¾ Φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο Οδηγίες 1. Προετοιμάστε τη σχάρα για έμμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά. 2. Ψήνετε τις γλυκοπατάτες σε έμμεση θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό, για περίπου 1 ώρα, γυρίζοντας τες 3 – 4 φορές. Τις αφαιρείτε από τη […]

Διάβασε περισσότερα..