Υλικά

  • 4 Yukon Χρυσές πατάτες
  • 34 φλιτζάνια κουνουπίδι τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 12 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 34 φλιτζάνι τριμμένο λευκό τσένταρ
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες

1. Κόψτε τις χρυσές πατάτες Yukon στο μαντολίνο.
2. Τρίψτε το κουνουπίδι στον τρίφτη.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τις πατάτες, το κουνουπίδι, το θυμάρι, την κρέμα γάλακτος, το τυρί παρμεζάνας, το λευκό τσένταρ, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
4. Τοποθετήστε το μείγμα σε στρώσεις σε ένα ταψί και ψήνετε στους 180°C, χωρίς να το σκεπάσετε, για 20 λεπτά και στη συνέχεια σκεπάζετε το ταψί και συνεχίζετε να ψήνετε για άλλα 20 λεπτά.
5. Πριν το σερβίρετε προσθέστε μια μεγάλη ποσότητα λευκού τυριού τσένταρ και παρμεζάνας και κάψτε τα με το φλόγιστρο μέχρι να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα.

 

Στην κατηγορία: Uncategorized Λαχανικά Συνταγές