Αυγά Σκράμπλ με Λαχανικά
Υλικά
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο / 1 κ.σ. Βούτυρο
- 4 Αυγά
- 100g Φρέσκο Σπανάκι
- ½ Κρεμμύδι (Κόκκινο)
- 1 Κόκκινη / Πορτοκαλί Πιπεριά
- 1 κ.σ. Σχοινόπρασο (ψιλοκομμένο)
- ¼ κ.γ. Αλάτι
- Μαύρο Πιπέρι (Φρεσκοτριμμένο)
- ¼ Φλιτζανιού Κατσικίσιο Τυρί θρυμματισμένο (προαιρετικά)
- Μαντεμένιο Τηγάνι
Οδηγίες
- Προετοιμάζουμε τα λαχανικά: Κόβουμε το κρεμμύδι (σε λεπτές φέτες), την πιπεριά (σε μικρούς κύβους) και το σπανάκι.
- Προετοιμάζουμε τα αυγά: Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε καλά με σύρμα! Στην συνέχεια αν θέλουμε προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι προσθέτουμε το λάδι ή το βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε για 3 – 4 λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν και να ροδίζουν. Ανακατεύουμε περιστασιακά. Στην συνέχεια, χαμηλώνουμε την ένταση (στο χαμηλό), προσθέτουμε λίγο αλάτι και το σπανάκι. Σοτάρουμε για 0.5 – 1 λεπτό μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
- Σε άλλο τηγάνι, προσθέτουμε λάδι ή το βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και το τυρί στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 – 40 δευτερόλεπτα. Μόλις τα αυγά ξεκινήσουν να “πήζουν”, ανακατεύουμε απαλά – ξύνοντας συνεχώς από τα τοιχώματα προς το κέντρο, με σπάτουλα μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν (για περίπου 1 λεπτό).
- Στο τηγάνι με τα αυγά, προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενωθούν και να ζεσταθούν ομοιόμορφα.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Ιδανική πρόταση για συνοδευτικό, είναι ζεστό – φρυγανισμένο ζυμωτό ψωμί, φέτες από αβοκάντο και τοματίνια.