Υλικά

  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο / 1 κ.σ. Βούτυρο
  • 4 Αυγά
  • 100g Φρέσκο Σπανάκι
  • ½ Κρεμμύδι (Κόκκινο)
  • 1 Κόκκινη / Πορτοκαλί Πιπεριά
  • 1 κ.σ. Σχοινόπρασο (ψιλοκομμένο)
  • ¼ κ.γ. Αλάτι
  • Μαύρο Πιπέρι (Φρεσκοτριμμένο)
  • ¼ Φλιτζανιού Κατσικίσιο Τυρί θρυμματισμένο (προαιρετικά)
  • Μαντεμένιο Τηγάνι

 

Οδηγίες

  1. Προετοιμάζουμε τα λαχανικά: Κόβουμε το κρεμμύδι (σε λεπτές φέτες), την πιπεριά (σε μικρούς κύβους) και το σπανάκι.
  2. Προετοιμάζουμε τα αυγά: Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε καλά με σύρμα! Στην συνέχεια αν θέλουμε προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι προσθέτουμε το λάδι ή το βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε για 3 – 4 λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν και να ροδίζουν. Ανακατεύουμε περιστασιακά. Στην συνέχεια, χαμηλώνουμε την ένταση (στο χαμηλό), προσθέτουμε λίγο αλάτι και το σπανάκι. Σοτάρουμε για 0.5 – 1 λεπτό μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  4. Σε άλλο τηγάνι, προσθέτουμε λάδι ή το βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και το τυρί στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 – 40 δευτερόλεπτα. Μόλις τα αυγά ξεκινήσουν να “πήζουν”, ανακατεύουμε απαλά – ξύνοντας συνεχώς από τα τοιχώματα προς το κέντρο, με σπάτουλα μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν (για περίπου 1 λεπτό).
  5. Στο τηγάνι με τα αυγά, προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενωθούν και να ζεσταθούν ομοιόμορφα.
  6. Σερβίρουμε αμέσως.

Ιδανική πρόταση για συνοδευτικό, είναι ζεστό – φρυγανισμένο ζυμωτό ψωμί, φέτες από αβοκάντο και τοματίνια.

Στην κατηγορία: Λαχανικά Συνταγές