Υλικά

  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Καλάθι σούβλας

Οδηγίες

1. Προετοιμάστε την ψησταριά σας, για έμμεσο ψήσιμο, περίπου στους 250°C.

2. Πλένετε καλά τις  πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες. Κάθε πατάτα πρέπει να βγάλει περίπου 12 φέτες.

3. Αφαιρείτε τα φύλλα του δεντρολίβανου από το κοτσάνι και τα ψιλοκόβετε. Ανακατεύετε τις πατάτες με το
δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να καλυφθούν όλες οι πατάτες.

4. Περάστε το καλάθι σούβλας μέσα τον άξονα της σούβλας. Βάλτε μέσα στο καλάθι τις πατάτες κλείστε το και τοποθετήστε τη σούβλα στο μοτέρ. Ανάψτε το μοτέρ

5. Κλείστε το καπάκι της ψησταριάς και ψήστε τις πατάτες για περίπου 1 ώρα, μέχρι να γίνουν τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά.

Στην κατηγορία: Λαχανικά Συνταγές