Υλικά

  • 2 φλάσκες μελιτζάνες, κομμένες στη μέση και αλειμμένες με λάδι
  • 4-5 σκελίδες σκόρδου, όχι ξεφλουδισμένες και αλειμμένες με λάδι
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • ¼ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού Χαρίσα (πικάντικο καρύκευμα μπαχαρικών)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 καπνιστή τσίλι πιπεριά, για το γαρνίρισμα

Για το κάπνισμα

Οδηγίες

1. Προετοιμάστε τη ψησταριά σας για άμεσο ψήσιμο (110°C) και προσθέστε τα ξύλα καπνίσματος Hickory μέσα στο δοχείο καπνίσματος τους.

2. Τοποθετήστε τις μελιτζάνες και τα σκόρδα, με τη φλούδα προς τα κάτω, για 2 ώρες. Εάν η φλούδα δεν είναι μαλακή μετά από τις 2 ώρες, ανεβάστε τη θερμοκρασία και ψήστε τα για επιπλέον 15-20 λεπτά.

3. Αφήστε τις μελιτζάνες να κρυώσουν και ξεφλουδίστε τες. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε τες σε μικρά κομμάτια (2,5 εκ). Ξεφλουδίστε επίσης και τις σκελίδες σκόρδου.

4. Συνδυάστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέστε ελαιόλαδο, εάν απαιτείται.

5. Σερβίρετε και γαρνίρετε με ελαιόλαδο και την καπνιστή τσίλι πιπεριά.

Στην κατηγορία: Λαχανικά Συνταγές