Σουβλάκια με χοιρινό και μάνγκο
Υλικά
- 2 κιλά φιλέτο χοιρινό χωρίς κόκαλο και χωρίς λίπος
- 2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα μάνγκο κομμένα σε κυβάκια
Για τη μαρινάδα
- 1 φλιτζάνι, φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2 κουταλιές μέλι, με λίγο ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας, φρέσκο χυμό lime
- ½ κουταλάκι του γλυκού, τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού, αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας, φρέσκα φύλλα δυόσμου
Για τη σάλτσα
- 1 κουταλάκι του γλυκού, τσίλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού, αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού, κύμινο
- ½ κουταλάκι, σκόρδο
- ½ κουταλάκι, ρίγανη
- ¼ κουταλάκι, τριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το lime, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το τζίντζερ και το αλάτι. Σιγοβράζετε για 20-30 λεπτά, μέχρι να πάρει υφή σιροπιού. Το αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το δυόσμο.
2. Προσθέτετε το χοιρινό σε ένα μπολ και το αλείφετε ομοιόμορφα με λάδι. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας και περιλούζετε το κρέας με το μείγμα.
3. Περνάτε το χοιρινό και το μάνγκο εναλλάξ στα σουβλάκια. Τα αφήνετε να ξεκουραστούν πριν το ψήσιμο 15-30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά της σάλτσας.
5. Προετοιμάζετε την ψησταριά για άμεσο ψήσιμο σε υψηλή φωτιά.
6. Ψήνετε τα σουβλάκια σε άμεση δυνατή φωτιά με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο έως ότου γίνει ροζ στο κέντρο του για περίπου 6-8 λεπτά γυρίζοντας μια φορά και αλλάζοντας θέση ανάλογα με τις προτιμήσεις σας για ομοιόμορφο ψήσιμο. Αφαιρείτε από τη σχάρα και το σερβίρετε ζεστό με την σάλτσα από πάνω.