Ψήσιμο
Από το σιγανό μαγείρεμα, μέχρι το έντονο δυνατό ψήσιμο – η θερμοκρασία είναι το κλειδί για τέλεια αποτελέσματα! Δείτε εδώ αναλυτικά, τις ζώνες θερμότητας, ανάλογα με τη θερμοκρασία ψησίματος και το τι επιθυμείτε να ψήσετε. ♨️ ΖΩΝΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΧΑΜΗΛΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ / 90 – 160°CΗ πιο υποτιμημένη ζώνη θερμότητας σε ένα μπάρμπεκιου. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν […]
Το κλειδί για να κάνετε το κρέας σας τρυφερό και ζουμερό, είναι το ψήσιμο σε χαμηλότερη θερμοκρασία για περισσότερη ώρα, με το καπάκι κλειστό.Οι φίλοι και οι συγγενείς θα ετοιμάσουν τις σαλάτες και θα βάλουν τα ποτά. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ετοιμάσετε ένα ζουμερό, γεμάτο γεύσεις κυρίως πιάτο. Ακούγεται δύσκολο, αλλά […]
Είναι γνωστό ότι οι μυρωδιές ξυπνούν τις αναμνήσεις. Η απαλή μυρωδιά μια συγκεκριμένης σως ή το άρωμα ενός συγκεκριμένου κρέατος έχει αυτή τη μαγική, νοσταλγική δύναμη που μας θυμίζει σπέσιαλ γεύματα και τα μέρη όπου τα απολαύσαμε. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που τα καπνιστά φαγητά είναι μια τόσο ελκυστική τάση στη μαγειρική: η […]
Σπιτικό ψωμί με καλαμποκάλευρο
25/01/2019Υλικά 1 φλιτζάνι Αλεύρι από Άνθο Αραβοσίτου 1 Αυγό Περίπου 1 Φλιτζάνι Αποβουτυρωμένο γάλα (για να κάνει τη ζύμη πολύ λεπτή) Λάδι Σκεύος Μαντεμένιο Τηγάνι – Γκριλ (Δ: 22.9 cm) – Lodge® Οδηγίες 1. Λαδώστε το μαντεμένιο τηγάνι της Lodge® και τοποθετείστε το στο φούρνο / στην ψησταριά, καθώς προθερμαίνεται στους 220°C. 2. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί […]
Sous Vide Χοιρινά Μπριζολάκια
24/01/2018Υλικά Χοντροκομμένα κομμάτια χοιρινού κρέατος χωρίς κόκαλα Αλατοπίπερο Δενδρολίβανο Μαρινάδα της επιλογής (προαιρετικά) Σημείωση: Ο χρόνος ψησίματος, εξαρτάται από το πάχος του κρέατος. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το χοιρινό σας, δεν πρόκειται να παραψηθεί ακόμα και εάν το μαγειρέψετε επιπλέον 1-2 ώρες, εφόσον η θερμοκρασία παραμένει σταθερή. Οδηγίες 1. Μαρινάρετε τις χοιρινές μπριζόλες για […]
Τα στάδια ψησίματος του μοσχαρίσιου κρέατος
18/10/2017Τα γούστα για το πόσο πρέπει να είναι ψημένο το μοσχαρίσιο κρέας ποικίλουν. Ο χρόνος του ψησίματος, εξαρτάται από το είδος και με το μέγεθος του κρέατος, και διαφοροποιεί τη γεύση και την υφή του. Ένας έμπειρος ψήστης μπορεί να καταλαβαίνει με το μάτι τα διαφορετικά επίπεδα ψησίματος του κρέατος. Η ανάπτυξη αυτής της δεξιότητας […]
ΣΙΤΕΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ Το πρώτο μυστικό για την τέλεια μοσχαρίσια μπριζόλα είναι το καλά σιτεμένο κρέας. Αν για τα περισσότερα προϊόντα η έννοια “φρέσκο” στη μαγειρική είναι καλή, δεν ισχύει το ίδιο για το μοσχαρίσιο κρέας. Όσο περισσότερο σιτεμένο είναι τόσο καλύτερο γίνεται. Το σίτεμα είναι μια καθαρά φυσική διαδικασία η οποία εντείνει τη γεύση του […]
Ψήσιμο άμεσο ή έμμεσο με υγραέριο!
13/02/2017Το ψήσιμο, δεν είναι απλή υπόθεση και οι λάτρεις του barbecue το ξέρουν καλά αυτό! Χρειάζεται συγκεκριμένη μέθοδο για κάθε φαγητό που ετοιμάζουμε ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε το πιο γευστικό αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο κομμάτι κρέατος έχει άλλες απαιτήσεις από τα φιλετάκια. Και τα δύο θέλουν τον …τρόπο τους στο ψήσιμο!Και μιλώντας για «τρόπο ψησίματος» […]
Ψήσιμο άμεσο ή έμμεσο με κάρβουνα!
13/02/2017Το ψήσιμο, δεν είναι απλή υπόθεση και οι λάτρεις του barbecue το ξέρουν καλά αυτό! Χρειάζεται συγκεκριμένη μέθοδο για κάθε φαγητό που ετοιμάζουμε ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε το πιο γευστικό αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο κομμάτι κρέατος έχει άλλες απαιτήσεις από τα φιλετάκια. Και τα δύο θέλουν τον …τρόπο τους στο ψήσιμο! Και μιλώντας για «τρόπο […]
Ψάρια – Θαλασσινά
07/02/2017Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ετοιμάσετε ένα ψάρι. Μπορείτε να το σιγοβράσετε, να το ψήσετε ή να το πανάρετε και να το τηγανίσετε. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με την υπέροχη υφή που αποκτά το ψάρι στη σχάρα και τη φωτιά. Και αν προσθέσετε και μία sauce κρέμας φτιαγμένη με μαγιονέζα Hellmann’s, το αποτέλεσμα σάς δικαιώνει πανηγυρικά. […]