Υλικά

  •  600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μαρούλι
  • 1 αγγούρι
  • 2 ντομάτες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 4 φέτες τυρί τσένταρ
  • 4 ψωμάκια μπέργκερ

Για το ντρέσινγκ

  •  250 ml μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. BBQ σως

Για τις τηγανιτές πατάτες

  • 1 κιλό μικρές πατάτες
  • ½ ματσάκι θυμάρι
  • 1 λεμόνι οργανικής καλλιέργειας
  • 50 ml σταφυλέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες για ψήσιμο στο μπάρμπεκιου

1. Ετοιμάστε το μπάρμπεκιου για άμεση θερμότητα, περίπου 200 °C.

2. Τοποθετήστε το ταψί πάνω στη σχάρα και αφήστε το να προθερμανθεί για λίγο. Μετά, προσθέστε τις πατάτες και αφήστε τις να τηγανιστούν μέχρι να χρυσίσουν.

3. Ρυθμίστε το μπάρμπεκιου για έμμεση θερμότητα και βάλτε το ταψί στη μέση της σχάρας μαγειρέματος ώστε να μαγειρευτούν οι πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Μην ξεχάσετε να κλείσετε το καπάκι.

4. 15 λεπτά πριν γίνουν οι πατάτες, βάλτε τα μπιφτέκια σε άμεση θερμότητα. Χρειάζονται περίπου 4-7 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πώς τα προτιμάτε. Μην ξεχάσετε να κλείσετε το καπάκι.

5. Κόψτε τα ψωμάκια στη μέση και ψήστε τα και από τις δύο πλευρές σε άμεση θερμότητα. Βάλτε μια φέτα τσένταρ πάνω από κάθε μπιφτέκι και αφήστε την να λιώσει λίγο. Μετά φτιάξτε τα μπέργκερ όπως τα προτιμάτε – με μαρούλι, αγγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι και ντρέσιγκ. Σερβίρετε με τις πατάτες.

Οδηγίες για ψήσιμο στην κουζίνα

1. Χωρίστε τον κιμά σε τέσσερις μερίδες. Πλάστε τα μπιφτέκια χρησιμοποιώντας μια πρέσα για μπέργκερ. Αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές και ψήστε στο φούρνο.

2. Πλύντε το μαρούλι, το αγγούρι και τις ντομάτες. Κόψτε με το χέρι το μαρούλι σε μικρότερα κομμάτια. Καθαρίστε το κρεμμύδι και κόψτε το σε ροδέλες, καθώς και το αγγούρι και τις ντομάτες.

3. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.

4. Πλύντε καλά τις πατάτες και το θυμάρι. Πλύντε το λεμόνι και ξύστε τη φλούδα. Λεπτοκόψτε το θυμάρι και ανακατέψτε το με το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε τις πατάτες μέσα στο μείγμα.

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές