Αρνίσια Παϊδάκια με Ουζμπεκική Μαρινάδα
Υλικά για 4 άτομα
- 8 παϊδάκια φιλέτο αρνιού
Για τη μαρινάδα/σάλτσα
- 1 μικρό λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
- 4 κονσέρβες ντοματάκια
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
1. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε καλά για 1 – 2 λεπτά.
2. Τοποθετείτε τα παϊδάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ρηχό σκεύος. Ρίχνετε τη μαρινάδα από πάνω έτσι ώστε να πάει παντού. Καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για 3 – 5 ώρες.
3. Σκουπίζετε καλά τα παιδάκια ώστε να αφαιρέσετε την μαρινάδα. Τα αλείφετε με λάδι και τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 με 30 λεπτά, πριν το ψήσιμο.
4. Προετοιμάζετε τη σχάρα για άμεσο ψήσιμο σε δυνατή φωτιά (230°C – 280°C).
5. Ψήνετε τα παϊδάκια πάνω από την άμεση δυνατή φωτιά, με το καπάκι κλειστό (όσο το δυνατόν περισσότερο), έως ότου ψηθούν πετύχετε το ψήσιμο της αρεσκείας σας, (περίπου 8 λεπτά για μεσαίο ψήσιμο) γυρίζοντας 1 με 2 φορές.
6. Αφαιρέστε τα παϊδάκια από τη σχάρα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε τα ζεστά.