Στα γνωστά Αμερικάνικα “deviled eggs” αφαιρούμε τους κρόκους, τους αναμιγνύουμε με άλλα υλικά δημιουργώντας ένα νόστιμο dip, πλάθουμε μπαλάκια και τα ξανατοποθετούμε μέσα στο “σκαφάκι” του ασπραδιού. Εμείς όμως θα απογειώσουμε την γεύση τους κάνοντας την πιο μερακλίδικη, τυλίγοντάς τα αυγά σε μπέικον και ξαναψήνοντας τα, στην ψησταριά. Η συνταγή αυτή είναι η ιδανική λύση για να αξιοποιήσετε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν με έναν τρόπο που θα σας συναρπάσει! Μπορούμε να τα φάμε σκέτα σαν ορεκτικό ή να τα σερβίρουμε πάνω σε πίτες για σουβλάκι, με χούμους, τυρί τσένταρ και κρεμμύδι πίκλα, για ένα πλήρες brunch!

Πηγή:  Stefanos Koukas 

Υλικά

Απαραίτητα Εργαλεία

Οδηγίες

Με ένα πινέλο

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα αυγά για 8 λεπτά. Για ευκολότερο ξεφλούδισμα, μετά το βράσιμο τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.
  2. Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στην μέση, με ένα αιχμηρό μαχαίρι.
  3. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, αφαιρούμε προσεκτικά τους κρόκους (για να μην διαλύσουμε το ασπράδι) και τους ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  4. Στο μπολ με τους κρόκους προσθέτουμε την σάλτσα, το μηλόξιδο, την μουστάρδα, λίγο από το μίγμα μπαχαρικών της Traeger® και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  5. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε με το μίγμα, το “σκαφάκι” από τα ασπράδια.
  6. Τυλίγουμε κάθε μισό αυγό με μια φέτα bacon. Αν δυσκολευτούμε, χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες για στήριξη.
  7. Πασπαλίζουμε ξανά με το μίγμα μπαχαρικών της Traeger®️ και ψήνουμε τα αυγά στους 150οC για 30 λεπτά.

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές