Τα θαλασσινά είναι πλούσια πηγή άπαχων πρωτεϊνών, ω3 λιπαρών οξέων, βιταμίνης Β12 και διάφορων πολύτιμων θρεπτικών συστατικών (όπως το ιώδιο, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και το κάλιο). Στην Ελλάδα είθισται να καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες την Καθαρά Δευτέρα και καθ’ όλη την διάρκεια της Σαρακοστής αλλά δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι μας όλον […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά Φρέσκο κόκκινο ή κίτρινο λυθρίνι Πράσινη σαλάτα Σάλτσα Ponzu Λεμόνι Αλάτι Οδηγίες 1. Τηγανίστε σε ένα τηγάνι τα φιλέτα ψαριών με τη μεριά του δέρματος προς τα πάνω, μέχρι να μαγειρευτούν χωρίς να τα γυρίσετε. 2. Τοποθετήστε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και με το φλόγιστρο καψαλίστε το δέρμα μέχρι να γίνει τραγανό. 3. […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά Φιλέτο σολομού (600 – 1000g) 1 κούπα καστανή ζάχαρη 1 κουτάλι της σούπας μαύρο πιπέρι ½ κούπα χοντρό αλάτι 1 κούπα βότκα 1 λεμόνι Κάπαρη Οδηγίες 1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το πιπέρι, το αλάτι και τη βότκα. 2. Τοποθετήστε το σολομό σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα και προσθέστε τη μαρινάδα με τη βότκα, κάνοντας […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 16 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες 1 λεμόνι, κομμένο στη μέση 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 1 κλωνάρι θυμάρι ¼ του φλιτζανιού λευκό κρασί 3 κ.σ. ανθό αλατιού 1 κ.γ. φρέσκο πιπέρι 1 φύλλο δάφνης 1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο Σάλτσα Teriyaki Οδηγίες 1. Περάστε κατακόρυφα, κάθε γαρίδα, σε ένα μεταλλικό σουβλάκι. 2. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε νερό, τα 2 κομμάτια […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 12 γαρίδες καθαρισμένες (χωρίς το κεφάλι και την ουρά) 750 gr πολύχρωμες ντομάτες 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο Χοντρό αλάτι (Θαλασσινό) Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 4 κ.σ. βινεγκρέτ μπαλσάμικου 1 Κλωναράκι Βασιλικού 1 Λεμόνι Σάλτσα Black Garlic της Kuhne® Οδηγίες 1. Προθερμάνετε την ψησταριά σας, στους 180°C περίπου. 2. Πλένετε τις ντομάτες και […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 450γρ μεγάλες γαρίδες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας αποφλοιωμένες και τεμαχισμένες φρέσκες πιπερόριζες (τζίντζερ) 2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο 1 ½ κουταλάκια του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη Χυμό από ½ λάιμ ½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι Κόσερ 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκ […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά• 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο• 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες• 1 κονσέρβα με ολόκληρα τοματάκια και το χυμό τους• 6 κουταλιές σούπας ελιές Καλαμών, κομμένες χωρίς κουκούτσι• 6 κουταλιές της σούπας φέτα, θρυμματισμένη• 3-4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο• 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού• 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού• 300 […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά  ½ κιλό μύδια, καθαρισμένα 4 ώριμες ντομάτες 2 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες ¼ φλιτζάνι λευκό κρασί 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο  ½ κρεμμύδι Αλάτι και πιπέρι ¼ ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο ¼ φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Οδηγίες 1. Για τη σάλτσα, ανοίξτε τον πλευρικό καυστήρα της ψησταριάς σας και τοποθετήστε τις ντομάτες […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά Για την πέστροφα 5 Φρέσκιες πέστροφες (ή σκουμπρί) Αλάτι Πιπέρι (Λευκό) 1-2 Λεμόνια 2-3 κ.σούπας Λάδι Για τη σαλάτα 2 χούφτες ρόκα 3 χούφτες μαρούλια διαφόρων ειδών 2 πορτοκάλια 1 γκρέηπ-φρουτ 1 χούφτα μαύρες ελιές (τύπου Καλαμάτας) 5-6 κ. σούπας λάδι 1  κ. γλυκού μουστάρδα Dijon 2-3 κ. σούπας ξύδι από κρασί 1 κ. […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 1 ολόκληρο ψάρι ή 2 μικρότερα (καλά καθαρισμένα) 1 λεμόνι κομμένο σε 8 κομμάτια 2 κουταλιές φρέσκα ψιλοκομμένα βότανα (θυμάρι, ρίγανη, κρεμμυδάκια, άνηθος) ½ κρεμμύδι (μικρό) ψιλοκομμένο 1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη 1 σκόρδο λιωμένο 2 κουταλάκια βούτυρο Αλατοπίπερο Οδηγίες 1. Προθερμάνετε το γκριλ σε μεγάλη ένταση. Πλύνετε το ψάρι και στεγνώστε το. Γεμίστε το […]

Διάβασε περισσότερα..