Υλικά
Για την πέστροφα

  • 5 Φρέσκιες πέστροφες (ή σκουμπρί)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (Λευκό)
  • 1-2 Λεμόνια
  • 2-3 κ.σούπας Λάδι

Για τη σαλάτα

  • 2 χούφτες ρόκα
  • 3 χούφτες μαρούλια διαφόρων ειδών
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 γκρέηπ-φρουτ
  • 1 χούφτα μαύρες ελιές (τύπου Καλαμάτας)
  • 5-6 κ. σούπας λάδι
  • 1  κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 2-3 κ. σούπας ξύδι από κρασί
  • 1 κ. γλυκού μέλι
  • 1 πρέζα κόκκινο καυτερό πιπέρι (εάν σας αρέσει)
  • αλάτι, λευκό πιπέρι

Οδηγίες

1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε τρεις διαγώνιες χαρακιές και στις δύο πλευρές του ψαριού, με βάθος όχι περισσότερο από μισό εκατοστό.

2. Έπειτα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού, και με το πινέλο αλείφουμε το ψάρι ελαφρά με λάδι.

3. Ζεσταίνουμε την σχάρα σε μέση θερμοκρασία και ψήνουμε το ψάρι για 10-15 λεπτά περίπου, γυρίζοντας το κάθε τόσο. Πρέπει το ψαχνό να ξεκολλάει εύκολα από το κόκκαλο αλλά να μην είναι στεγνό.

4. Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και το γκρέιπ-φρουτ (να μη μείνει καθόλου λευκό) και τα κόβουμε σε κομμάτια.

5. Τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τις ελιές, τη ρόκα και το μαρούλι.

6. Με τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνουμε μια σάλτσα την οποία περιχύνουμε στη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε εάν είναι εντάξει το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Στην κατηγορία: Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά