Υλικά

  • 12 γαρίδες καθαρισμένες (χωρίς το κεφάλι και την ουρά)
  • 750 gr πολύχρωμες ντομάτες
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
  • Χοντρό αλάτι (Θαλασσινό)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. βινεγκρέτ μπαλσάμικου
  • 1 Κλωναράκι Βασιλικού
  • 1 Λεμόνι
  • Σάλτσα Black Garlic της Kuhne®

Οδηγίες

1. Προθερμάνετε την ψησταριά σας, στους 180°C περίπου.

2. Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε φέτες ή μικρά κομμάτια. Βάζετε τις κομμένες ντομάτες σε ένα μπολ και προσθέτετε τη βινεγκρέτ μπαλσάμικου.

3. Κόβετε τις σκελίδες σκόρδου στη μέση, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.

4. Στεγνώστε καλά τις γαρίδες και ανακατέψτε τις σε ένα μπολ με το λάδι, το θαλασσινό αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια περάστε τις γαρίδες σε σουβλάκια εναλλάξ με τις σκελίδες σκόρδου και ψήστε κάθε πλευρά για περίπου 3 λεπτά.

5. Πλένετε το βασιλικό, τον στραγγίζετε και κρατάτε μόνο τα φύλλα του. Προσθέτετε στη σαλάτα το βασιλικό και τις γαρίδες και κόψτε το λεμόνι σε οκτώ κομμάτια και τοποθετήστε το στο πιάτο. Για το σερβίρισμα προσθέστε σε ένα μπολάκι λίγο σάλτσα Black Garlic της Kuhne®® για dip.

Στην κατηγορία: Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά