Μεσογειακό Λαβράκι
Υλικά
• 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
• 1 κονσέρβα με ολόκληρα τοματάκια και το χυμό τους
• 6 κουταλιές σούπας ελιές Καλαμών, κομμένες χωρίς κουκούτσι
• 6 κουταλιές της σούπας φέτα, θρυμματισμένη
• 3-4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
• 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
• 300 γρ λαβράκι, κομμένα σε κομμάτια των 60γρ
• Αλάτι και Πιπέρι (Ιδανικά φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι)
• Ψωμί μπαγκέτα σε φέτες, για το σερβίρισμα
Σκεύος
• Μαντεμένιο Τηγάνι με 2 χερούλια (Δ: 26.04 cm) – LODGE®
Οδηγίες
1. Ζεσταίνετε τις 2 κουταλιές της σούπας λάδι στο μαντεμένιο τηγάνι με 2 χερούλια (Δ: 26.04 cm) της Lodge®. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρώς,για 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το χυμό τους και θερμαίνουμε, μέχρι να εξατμιστεί ελαφρώς ο χυμός, για περίπου 5-6 λεπτά.
2. Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελιές, 4 κουταλιές της σούπας φέτα, 2 κουταλιές της σούπας άνηθο, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από λεμόνι και μαγειρέψτε 2-3 λεπτά. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
3. Τοποθετήστε το ψάρι στην κορυφή του μείγματος ντομάτας και καλύψτε με καπάκι μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι με τον ατμό, για 4-5 λεπτά περίπου.
4. Γαρνίρετε με 2 κουταλιές της σούπας ελιές, 2 κουταλιές της σούπας φέτα, 1-2 κουταλιές της σούπας άνηθο και 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού. Ψεκάστε λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε αμέσως από το τηγάνι με ψωμί μπαγκέτα στο πλάι.
Στην κατηγορία: Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά