Πιπεράτες γαρίδες στο τηγάνι
Υλικά
- 450γρ μεγάλες γαρίδες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας αποφλοιωμένες και τεμαχισμένες φρέσκες πιπερόριζες (τζίντζερ)
- 2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο
- 1 ½ κουταλάκια του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Χυμό από ½ λάιμ
- ½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι Κόσερ
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκ
Σκεύος
Οδηγίες
1. Καθαρίστε τις γαρίδες, αφήνοντας το τελευταίο τμήμα του κελύφους και το πτερύγιο της ουράς άθικτο.
2. Ζεσταίνετε το λάδι στο μαντεμένιο τηγάνι – γκριλ (Δ: 30.48 cm) της LODGE®, σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 3 λεπτά μέχρι να κάψει. Προσθέστε το τζίντζερ και ανακατέψτε για περίπου 2 λεπτά, έως ότου τα κομμάτια του, να καραμελώσουν και να πάρουν ανοιχτό καφέ χρώμα. Προσθέστε τον κόλιανδρο, το πιπέρι, τη ζάχαρη και ανακατέψτε για 15 δευτερόλεπτα.
3. Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε κουνώντας το τηγάνι, μαγειρεύοντας για περίπου 2 λεπτά μέχρι να πάρουν το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα τους.
4. Ρίξτε το χυμό από λάιμ, το αλάτι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατέψτε ελαφρά και απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Στην κατηγορία: Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά