Sticky Wings με Μάνγκο και πιπεριές Jalapeño

Παρατείνουμε το καυτό καλοκαίρι με φτερούγες κοτόπουλο σε τροπικό ύφος! Με πλούσια σάλτσα με λικέρ μούρου, κομμάτια από φρέσκο, ζουμερό mango και πιπεριά jalapeño!
Πηγή: Stef J.Koukas “Your Favorite BBQ Buddy from Greece”
Υλικά (για 10 ποτά)
- 2kg Φτερούγες Κοτόπουλο
- 200ml Σάλτσα Sweet & Spicy BBQ της Jack Daniel’s®
- 4 κ.σ. Μίγμα μπαχαρικών Traeger® Rub
- 100ml Ursus (λικέρ μούρο)
- 1 Μάνγκο
- 2 Πιπεριές Jalapeño
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Κάπνισμα σε ψησταριά pellet με πέλλετ Hickory (Αγριοκαρυδιά)
- Έμμεσο ψήσιμο σε ψησταριά κάρβουνου με ξύλινα chunks / υγραερίου με ξύλινα chips Hickory (Αγριοκαρυδιά)
Οδηγίες
- Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόβουμε όλες τις φτερούγες στους συνδέσμους, χωρίζοντας σε 2 μέρη (τα λεγόμενα drums και flats) και την κορυφή ( την οποία πετάμε).
- Πασπαλίζουμε τις φτερούγες, με μια παχιά στρώση Traeger rub.
- Ψήνουμε στους 200ο C για περίπου 30 λεπτά (μέχρις ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 72ο C).
- Τοποθετούμε τις φτερούγες στο ταψάκι, προσθέτουμε την σάλτσα Jack Daniel’s και το λικέρ Ursus και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας τα υλικά.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 – 20 λεπτά, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 85ο C, να “δέσει” η σάλτσα και το κρέας να μαλακώσει τελείως, ώστε να φεύγει από το κόκαλο.
- Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί και να κρυώσει λίγο η σάλτσα.
- Με το μαχαίρι κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές χαλαπένιο και το μάνγκο σε κυβάκια.
- Ρίχνουμε μέσα στις φτερούγες κοτόπουλου, τις πιπεριές και το μάνγκο για γαρνιτούρα και σερβίρουμε!