Παρατείνουμε το καυτό καλοκαίρι με φτερούγες κοτόπουλο σε τροπικό ύφος! Με πλούσια σάλτσα με λικέρ μούρου, κομμάτια από φρέσκο, ζουμερό mango και πιπεριά jalapeño!

ΠηγήStef J.Koukas “Your Favorite BBQ Buddy from Greece”

Υλικά (για 10 ποτά)

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

Οδηγίες

  1. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόβουμε όλες τις φτερούγες στους συνδέσμους, χωρίζοντας σε 2 μέρη (τα λεγόμενα drums και flats) και την κορυφή ( την οποία πετάμε).
  2. Πασπαλίζουμε τις φτερούγες, με μια παχιά στρώση Traeger rub.
  3. Ψήνουμε στους 200ο C για περίπου 30 λεπτά (μέχρις ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 72ο C).
  4. Τοποθετούμε τις φτερούγες στο ταψάκι, προσθέτουμε την σάλτσα Jack Daniel’s και το λικέρ Ursus και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας τα υλικά.
  5. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 – 20 λεπτά, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 85ο C, να “δέσει” η σάλτσα και το κρέας να μαλακώσει τελείως, ώστε να φεύγει από το κόκαλο.
  6. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί και να κρυώσει λίγο η σάλτσα.
  7. Με το μαχαίρι κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές χαλαπένιο και το μάνγκο σε κυβάκια.
  8. Ρίχνουμε μέσα στις φτερούγες κοτόπουλου, τις πιπεριές και το μάνγκο για γαρνιτούρα και σερβίρουμε!

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές