Αυτά τα σουβλάκια θα σε ταξιδέψουν! Η Ελληνική παράδοση πάει κρουαζιέρα στην Trinidad, Cancún και Κούβα! σου!

ΠηγήStef J.Koukas “Your Favorite BBQ Buddy from Greece”

Υλικά

  • 2 kg Κοτόπουλο Στήθος
  • 3 κ.σ. Γλυκιά πάπρικα (Flakes ή Μπούκουβο για πιο πικάντικο)
  • 60mL Σιρόπι Αγαύης
  • 40mL Λευκό Ρούμι
  • Χυμός από 1 Lime
  • 2 Πιπεριές Κόκκινες
  • 1 κ.σ. Θυμάρι τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο (προαιρετικά για γαρνιτούρα)

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Έμμεσο ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου / κάρβουνου
  • Κάπνισμα σε ψησταριά με pellet

Οδηγίες

  1. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι, κόβουμε το κρέας σε κύβους των 3 – 4 cm και τις πιπεριές σε επίπεδα, τετράγωνα κομμάτια ίδιου μεγέθους.
  2. Σε ένα μπολ και προσθέτουμε την πάπρικα, το ρούμι, τον χυμό  από 1 lime αλάτι & πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο μέσα στο μπολ, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη φαγητού και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες να μαριναριστεί.
  4. Αν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια τα βουτάμε σε νερό για 15 – 20 λεπτά για να ποτίσουν και να μην καούν / αρπάξουν κατά το ψήσιμο.
  5. Περνάμε το κρέας και τις πιπεριές στα σουβλάκια εναλλάξ, ξεκινώντας από την βάση και τελειώνοντας στο πάνω μέρος της σούβλας με κομμάτι πιπεριάς (για να στηρίξει το κρέας καλά πάνω στο σουβλάκι).
  6. Προθερμαίνουμε την ψησταριά με κλειστό καπάκι στους 180ο C.
  7. Τοποθετούμε τα σουβλάκια πάνω στην σχάρα της ψησταριάς, κλείνουμε το καπάκι της και ψήνουμε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 74ο C.
  8. Με ένα πινέλο επάλειψης, αλείφουμε τα σουβλάκια με το σιρόπι αγαύης και τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο θυμάρι.
  9. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκια!

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές