Το Ψητό Σκορδοβούτυρο είναι το απόλυτο συνοδευτικό για κάθε μοσχαρίσια και χοιρινή μπριζόλα! Μυρωδικό βούτυρο με ψητό σκόρδο και παρμεζάνα που θα απογειώσει την γεύση των κρεατικών, στο πιάτο σου! Μπορείς να το φτιάξεις στην ψησταριά σου παράλληλα με το κυρίως δείπνο!

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

  • 2 Σκόρδα (ολόκληρα – μεσαίου μεγέθους)
  • 200g Παρμεζάνα τριμμένη
  • 150g Βούτυρο αγελάδος
  • Θυμάρι, 1 κλωνάρι φρέσκο
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο
  • 2 Πιπεριές τσίλι, μικρές
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Έμμεσο ψήσιμο, σε κάθε τύπο ψησταριάς

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τον πάτο από τα σκόρδα, αφαιρώντας το τμήμα με τις ρίζες.
  2. Βάζουμε το κάθε σκόρδο πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τυλίγουμε.
  3. Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 180ο C και ψήνουμε έμμεσα για 40 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα αφήσουμε στο ράφι συντήρησης της ψησταριάς όσο ψήνουμε τα κρεατικά μας.
  4. Όταν ψηθεί το σκόρδο, το βγάζουμε από την ψησταριά (ελέγχουμε αν είναι έτοιμο: πιέζοντας το θα πρέπει να λιώνει μέσα στο αλουμινόχαρτο).
  5. «Ζουλάμε» τις σκελίδες και παίρνουμε την καραμελωμένη, ψημένη σάρκα του σκόρδου, την οποία μαζεύουμε σε ένα μαντεμένιο κατσαρολάκι.
  6. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι, ψιλοκόβουμε τις πιπεριές τσίλι και το φρέσκο κρεμμύδι.
  7. Προσθέτουμε μέσα στο κατσαρολάκι με το σκόρδο, το βούτυρο, το θυμάρι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά τσίλι.
  8. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι μέσα στην ψησταριά για 10 λεπτά, ώστε να λιώσει το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε ν αναμιχθούν καλά τα υλικά.
  9. Αφαιρούμε το σκεύος από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!
  10. Συνοδεύει τέλεια εκλεκτές κοπές μοσχαριού και ζουμερές χοιρινές μπριζόλες.

 

Στην κατηγορία: Λαχανικά Συνταγές