Υλικά

  • 500g μεγάλες γαρίδες χωρίς κέλυφος
  • 800-900g ζύμη για πίτσα (σπιτική ή έτοιμη)
  • 2 κσ. Λάδι
  • Αλεύρι για τη ζύμη
  • 1 βαζάκι πέστο βασιλικού (περίπου 200γρ)
  • 200g κατσικίσιο τυρί ή μοτσαρέλα, κομμένο σε κυβάκια
  • 8 λιαστές ντομάτες σε λάδι, κομμένες σε λεπτές λωρίδες

Για τη μαρινάδα

  • 1 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. χοντροαλεσμένο θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Μπορείτε να ετοιμάσετε τη ζύμη μια μέρα πριν και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο. Είναι απαραίτητο όμως να την αφήσετε μισή ώρα εκτός ψυγείου πριν το ζύμωμα.

Οδηγίες

1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το υλικό για τη μαρινάδα. Τοποθετείτε μέσα τις γαρίδες και αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά.

2. Σε κρύα ψησταριά τοποθετούμε πάνω στην σχάρα ψησίματος (στην μέση) την πέτρα πίτσας, κλείνουμε το καπάκι και την προθερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά  (180 – 230 οC).

3. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 ίσα κομμάτια. Τα κομμάτια της ζύμης τα βάζετε πάντα σε αντικολλητικό χαρτί, το οποίο αλείφετε στη μια πλευρά με το 1/5 του λαδιού. Σε κάθε χαρτί τοποθετείτε τη μια ζύμη και με αλευρωμένα χέρια ή με αλευρωμένο πλάστη ανοίγετε τη ζύμη, με πάχος 1cm. Αλείφετε και τις δύο πίτσες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά.

4. Καθαρίζετε με βούρτσα τη σχάρα της ψησταριάς. Ψήνετε τις γαρίδες με κλειστό καπάκι, σε μέτρια φωτιά, γύρω από την πέτρα πίτσας για 2-4 λεπτά, έως ότου αποκτήσουν ροζ χρώμα και έχουν ψηθεί. Τις γυρίζετε μία ή δύο φορές. Τις βγάζετε από τη σχάρα, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση. Τοποθετείτε τη ζύμη μαζί με το αντικολλητικό χαρτί πάνω στην πέτρα πίτσας, σε μέτρια φωτιά και με κλειστό το καπάκι ψήνετε για 2-5 λεπτά μέχρι να αποκτήσει χρώμα και να ψηθεί. Αφαιρείτε το χαρτί και το πετάτε. Γυρίζετε τη ζύμη και αλείφετε με το πέστο, προσθέτετε τις γαρίδες, το κατσικίσιο τυρί ή μοτσαρέλα και λιαστές ντομάτες. Ψήνετε την πίτσα με κλειστό το καπάκι σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και περιστασιακά γυρνάτε λίγο την πίτσα για να ψηθεί.

Στην κατηγορία: Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά