Υλικά

Για το παγωτό μπανάνας

  • 600 γρ. μπανάνες
  • 30 γρ. κακάο σκόνη
  • 40 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 60 γρ. γάλα (προαιρετικά)

Για το μπισκότο

  • 120 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 230 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 10 γρ. εσάνς βανίλιας
  • 1 αυγό
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 90 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1 γρ. μαγειρική σόδα
  • 3 γρ. baking powder
  • 1 γρ. αλάτι

Οδηγίες

Για το παγωτό μπανάνας
1. Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε σε κομματάκια περίπου 3 – 4 εκατοστών και τα βάζετε στην κατάψυξη να παγώσουν για περίπου 1 ώρα.
2. Μόλις παγώσουν, τοποθετήστε τα σε ένα δυνατό μπλέντερ / μίξερ, μαζί με το κακάο και το φυστικοβούτυρο και πολτοποιείστε τα μέχρι το μείγμα, να γίνει σαν κρέμα. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε και το γάλα, για να τα πολτοποιήσετε πιο εύκολα.
3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα σκεύος και αποθηκεύστε το, στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες ή έως ότου παγώσει.

Για το μπισκότο
1. Προθερμαίνετε την ψησταριά στους 180°C
2. Χτυπάτε με το σύρμα του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά.
3. Προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για περίπου 1 – 2 λεπτά.
4. Προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και τη σοκολάτα και ανακατεύετε για 30” σε χαμηλή ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν δεν διαλυθεί το αλεύρι, ανακατέψτε το μείγμα με μια πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).
5. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι 26 cm, απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα με τη βοήθεια της μαρίζ.
6. Ψήνετε για 23 – 26 λεπτά. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένα πολύ μαλακό μπισκότο. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με το παγωτό μπανάνας.

ΠΗΓΗ: http://www.lambrosvakiaros.com/

Στην κατηγορία: Γλύκα Συνταγές