Αγαπάς την Ασιατική κουζίνα και τα ελαφρώς πικάντικα φαγητά; Τότε πρέπει να δοκιμάσεις άμεσα αυτή την συνταγή με νούντλς, κοτόπουλο, μπρόκολο και πιπεριά. Γιατί να το παραγγέλνεις μόνο απ’ έξω ενώ μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα στην ψησταριά σου;

Υλικά

  • 150g Ράμεν Νούντλς (Ramen Noodles)
  • 250g Φιλέτο Κοτόπουλο Μπούτι ή Στήθος (χωρίς κόκαλα)
  • 100g Μπρόκολο (κομμένο σε μικρές φουντίτσες)
  • 75g Καρότο (ξεφλουδισμένο)
  • 75g Πιπεριά κόκκινη (χωρίς σπόρια)
  • 2 κ.σ. Κρεμμύδι φρέσκο (λεπτοκομμένο)
  • Κρεμμύδι Φρέσκο χοντροκομμένο (για γαρνιτούρα)
  • 2 κ.σ. Σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.σ. Τζίντζερ (σε σκόνη)
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. Αλάτι
  • ¼ κ.γ. Πιπέρι
  • 2 κ.σ. Σάλτσα Σόγιας
  • 2 κ.σ. Σάλτσα Oyster Sauce
  • 1 κ.γ. Καυτερή Σάλτσα Red Chilli

Για την Μαρινάδα του Κοτόπουλου

  • ½ κ.σ. Αλάτι
  • 1 κ.γ. Πιπέρι (σκόνη)
  • 1 κ.σ. Σάλτσα Σόγιας
  • 1 κ.σ. Ξίδι
  • 1 κ.σ. Μέλι
  • 1 κ.γ. Σκόρδο (σκόνη)

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Έμμεσο Ψήσιμο σε ψησταριά κάρβουνου / υγραερίου

Οδηγίες

  1. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι φιλεταρίσματος κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου, σε λεπτές λωρίδες. Τοποθετούμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας (αλάτι, πιπέρι, σάλτσα σόγιας, ξίδι, μέλι και σκόρδο). Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Με τον αποφλοιωτή Julienne κόβουμε σε λωρίδες / sticks το καρότο και την κόκκινη πιπεριά και με τον ασιατικό μπαλτά ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και διαχωρίζουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου.
  3. Στην πλευρική εστία μαγειρέματος της ψησταριάς, βράζουμε τα Noodles όπως αναφέρουν οι οδηγίες στην συσκευασία τους. (Βράζουμε νερό σε μεγάλη ένταση και προσθέτουμε τα noodles, ανακατεύουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 – 3 λεπτά. Στραγγίζουμε τα noodles και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να σταματήσουμε το μαγείρεμά τους. Τοποθετούμε τα noodles σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο – περίπου 1 κ.γ., ανακατεύουμε με μαλακές κινήσεις για να καλυφθούν όλα με το λάδι και να μην κολλήσουν. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν).
  4. Προετοιμάζουμε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο, προθερμαίνοντάς την σε μεγάλη ένταση στους 230ο C. Τοποθετούμε το μαντεμένιο wok στην σχάρα ψησίματος (πάνω από τον σβηστό καυστήρα). Προσθέτουμε στο wok 1½ κ.σ. Σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο) και το αφήνουμε να κάψει.
  5. Μεταφέρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο μέσα στο wok και το ψήνουμε για 4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το λάδι του, και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  6. Χαμηλώνουμε ελαφρώς την ένταση και προσθέτουμε στο wok ½ κ.σ. Σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο) και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε στο λάδι την σκόνη σκόρδου & την σκόνη τζίντζερ και ανακατεύουμε για 15 δευτερόλεπτα.
  7. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για άλλα 15 δευτερόλεπτα.
  8. Δυναμώνουμε την ένταση της ψησταριάς και προσθέτουμε στο wok τις φουντίτσες μπρόκολου και τις λωρίδες καρότου. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
  9. Προσθέτουμε τις λωρίδες της κόκκινης πιπεριάς, ανακατεύουμε καλά και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά, ώστε να μαγειρευτούν καλά (αλλά να παραμένουν τραγανά).
  10. Προσθέτουμε στο wok με τα λαχανικά το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια ένταση για 2 λεπτά.
  11. Προσθέτουμε τα Noodles και τις σάλτσες (Σόγιας, Oyster & Red Chilli) και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν τα νούντλς με τις σάλτσες.
  12. Τηγανίζουμε όλα τα υλικά για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  13. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές