Υλικά

  • 4 Μπανάνες
  • ¼ Φλιτζανιού Καστανή Ζάχαρη
  • Χυμό Λεμονιού
  • ½ κ.γ Κανέλα
  • ¼ κ.γ. Μπαχάρι
  • 3 κ.σ. κονιάκ Grand Marnier
  • 2 κ.σ. Φιστίκια Πεκαν
  • Σιρόπι Σοκολάτας (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Αφαιρούμε από τις μπανάνες τις φλούδες και τις κόβουμε σε τέταρτα, κόβοντάς τες σε φέτες κατά μήκος.
  2. Σε ένα τηγάνι προσθέσουμε την καστανή ζάχαρη, 2 – 3 κουταλιές από τον χυμό λεμονιού, την κανέλα και το μπαχάρι και τα ανακατεύουμε καλά. Ανάβουμε την πλευρική εστία της ψησταριάς σε μέτρια ένταση και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να βράσει, ανακατεύοντας καλά.
  3. Προσθέτουμε τις μπανάνες στο μείγμα και συνεχίζομε το μαγείρεμα για περίπου 3 – 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα φιστίκια πεκάν (ιδανικά κομμένα σε μικρότερα κομμάτια).
  4. Δυναμώστε την ένταση στην πλευρική εστί στο μέγιστο. Προσθέστε στο μείγμα το κονιάκ. Όταν το μείγμα αρχίζει να τσιγαρίζεται, προσεκτικά βάλτε του φωτιά με ένα αναπτήρα με μακρύ λαιμό ή με ένα φλόγιστρο χειρός.
  5. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό. Ιδανικά με παγωτό. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε από πάνω και σιρόπι σοκολάτας.

Οι Μπανάνες Φλαμπέ συνδυάζονται μοναδικά με κρέπες, βάφλες, φρυγανισμένο ψωμί και γιαούρτι.

Στην κατηγορία: Γλύκα Συνταγές