Τα Short Ribs ή αλλιώς τα μοσχαρίσια «παϊδάκια» που λιώνουν και ξεκολλάνε μόνα τους από το κόκαλο, είναι το καλύτερο κομμάτι για αυθεντικό smokey bbq. Εδώ θα δούμε πως θα κάνουμε λαχταριστές, καραμελωμένες και καπνιστές μπουκίτσες από τις άκρες αυτού του κομματιού! Τα λόγια είναι περιττά σε τέτοιες συνταγές! Απλά δοκιμάστε την!

ΠηγήStef J.Koukas “Your Favorite BBQ Buddy from Greece”

Υλικά

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

Οδηγίες

  1. Με το μαχαίρι γενικής χρήσης αφαιρούμε την στρώση λίπους από την πάνω πλευρά της μοσχαρίσιας στηθοπλευράς και καθαρίζουμε την  πλευρά με τα κόκαλα, από την μεμβράνη.
  2. Με το μαχαίρι τεμαχισμού, κόβουμε την στηθοπλευρά σε λωρίδες πάχους 10cm με το κόκκαλο.
  3. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα ribs με μία λεπτή στρώση από την σάλτσα Mississippi Barbeque Sauce® και πασπαλίζουμε καλά με το μίγμα μπαχαρικών της Traeger®.
  4. Ανοίγουμε τις κάψουλες εσπρέσο και ρίχνουμε το περιεχόμενο τους πάνω στα ribs καλύπτοντας όλες τις πλευρές. (ο καφές θα δώσει έντονη καβουρδισμένη γεύση και βαθύ χρώμα, χωρίς να αφήνει πίκρα!)
  5. Καπνίζουμε με ξύλο / πέλλετ κερασιάς για περίπου 8 ώρες στους 110ο C και μέχρις ότου η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 74οC.
  6. Με το μαχαίρι τεμαχισμού χωρίζουμε τις καπνισμένες λωρίδες σε τετράγωνες μπουκιές, κόβοντας ανάμεσα από τα κόκαλα.
  7. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την σάλτσα ΒBQ, την σάλτσα Teriyaki, το μέλι και την κέτσαπ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν.
  8. Ρίχνουμε τις μπουκιές στο ανοξείδωτο ταψάκι και προσθέτουμε το μίγμα της σάλτσας που φτιάξαμε στο μπολ.
  9. Σκεπάζουμε το ταψάκι με χαρτί κρεοπωλείου και δυναμώνουμε την ένταση στο μπάρμπεκιου και ψήνουμε στους 130ο C.
  10. Αφήνουμε το κρέας να μπρεζάρει για άλλες περίπου 4 ώρες, μέχρι η εσωτερική του θερμοκρασία να φτάσει τους 96ο C.
  11. Σερβίρουμε μέσα σε Bao Βuns ή ψωμάκια brioche, με λαχανικά Julienne και κρεμμύδι πίκλα ή τα τρώμε σκέτα, έχοντας το κοκαλάκι που προεξέχει για λαβή!

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές