Mexican Street Corn Dip
Elote ή Mexican Street Corn Dip ή Τυρένιο Ντιπ με καλαμπόκι! Η συνταγή που έχει γίνει viral και έφτασε από τους δρόμους του Jalisco στο Μεξικό σε όλο τον κόσμο! Η βασική ιδέα αποτελείται από ένα ολόκληρο ψητό καλαμπόκι πάνω στη «ρόκα» βουτηγμένο σε πλούσια σάλτσα και καλυμμένο με τυρί και κόλιανδρο! Εμείς όμως θα το απολαύσουμε σε μορφή καπνιστού dip, για να βουτάμε μέσα nachos ή ψητές πίτες / πιττάκια!
Πηγή: Stefanos Koukas
Υλικά
- 200g Τυρί Κρέμα
- 300g Γλυκό Καλαμπόκι Κονσέρβα
- 250g Τυρί Mozzarella
- 50g Γιαούρτι
- 1 Ματσάκι Κόλιανδρο, φρέσκο
- 2 Πιπεριές Chili, φρέσκιες
- 2 – 3 κ.σ. Μπαχαρικά Καρυκευμάτων Louisiana Cajun της Not Just BBQ®
- Nachos, Πίτες / Πιττάκια
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Κάπνισμα σε ψησταριά pellet με πέλλετ Pecan
- Ψήσιμο σε ψησταριά κάρβουνου / υγραερίου, με ξύλινα chips Pecan
Οδηγίες
- Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές chili και τον κόλιανδρο.
- Τοποθετούμε το Τυρί κρέμα, το καλαμπόκι το γιαούρτι, τον κόλιανδρο , τις πιπεριές τσίλι και την μισή ποσότητα από το τυρί Mozzarella (125g) μέσα στο αλουμινένιο ταψάκι, χωρίς να τα ανακατέψουμε.
- Καπνίζουμε στους 90 – 110ο C για μισή ώρα και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε την υπόλοιπη Mozzarella από πάνω και το αφήνουμε να καπνιστεί, για άλλη μισή ώρα.
- Αφαιρούμε το ταψάκι από την ψησταριά και καψαλίζουμε ελαφρώς την τυρένια στρώση Μοτσαρέλας
- Βουτάμε μέσα τα nachos και απολαμβάνουμε το τέλειο dip!