Υλικά

  • 2 Μπανάνες Ώριμες (αλλά σφιχτές)
  • 250g Φρέσκες Φράουλες (Κομμένες στα 4)
  • 1 κ.σ. Βούτυρο Ανάλατο (Λειωμένο)
  • 1 κ.σ. Καστανή Ζάχαρη
  • ¼ Φλιτζανιού Αμύγδαλα Καβουρδισμένα (προαιρετικά)

Υλικά για την Κρέμα Σαμπαγιόν

  • 6 Κρόκους Αυγών (μεγάλους)
  • ⅓ Κούπα Κρυσταλλική Ζάχαρη
  • 1 Φλιτζάνι Ρούμι

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα (μεσαίου μεγέθους) σε μέτρια φωτιά, βάλτε νερό να σιγοβράσει. Σε ένα ανοξείδωτο μπολ χτυπήστε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν πλήρως. Σταδιακά προσθέστε και το Ρούμι, ανακατεύοντας. Χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς, σε μέτρια προς χαμηλή. Τοποθετήστε το μπολ πάνω στην κατσαρόλα (όχι μέσα στο νερό που σιγοβράζει), σαν Μπεν Μαρί.
  2. Συνεχίστε να ανακατεύετε συνεχώς με μια σιλικονένια σπάτουλα την κρέμα Σαμπαγιόν για περίπου 6 – 7 λεπτά έως ότου να πήξει, να αφρίσει μέχρι να διπλασιαστεί / τριπλασιαστεί σε όγκο και η εσωτερική θερμοκρασία της, να φτάσεις τους 70ο – 75οC (160ο – 170οF).
  3. Αφαιρέστε το μπολ με την κρέμα Σαμπαγιόν από την κατσαρόλα με το ζεστό νερό και συνεχίστε να την ανακατεύετε με απαλές κινήσεις για 30 – 40 δευτερόλεπτα, ώστε να αρχίσει να κρυώνει.
  4. Περάστε την κρέμα από λεπτό σουρωτήρι και αφήστε την να κρυώσει (εκτός ψυγείου).
  5. Προετοιμάστε τη σχάρα της ψησταριάς σας για άμεσο ψήσιμο, προθερμαίνοντας την σε μέτρια ένταση, στους 175ο – 230οC (350ο – 450οF).
  6. Κόβετε τις μπανάνες στις μέση κατά μήκος (χωρίς να αφαιρέσετε τις φλούδες) και αλείφετε την κομμένη τους πλευρά με το λειωμένο βούτυρο. Πασπαλίστε τις, με καστανή ζάχαρη (½ κ.σ).
  7. Τοποθετήστε τις φράουλες σε ένα μπολ, προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη (½ κ.σ) και αφήστε τις να ξεκουραστούν
  8. Ψήστε τις μπανάνες μέχρις ότου αποκτήσουν σημάδια ψησίματος, για περίπου 2 – 4 λεπτά στην ψησταριά σας με άμεσο τρόπο (σε μέτρια ένταση και με ανοιχτό το καπάκι), τοποθετώντας την κομμένη πλευρά προς τα κάτω (ώστε να έρχεται σε επαφή με την σχάρα). Δεν τις γυρίζετε.
  9. Αφαιρέστε τις μπανάνες από την σχάρα και αφήστε τις να κρυώσουν. Αφαιρέστε τις φλούδες και κόψτε τις μπανάνες σε ροδέλες.
  10. Σερβίρετε σε εναλλασσόμενες στρώσεις την κρέμα Σαμπαγιόν, τις μπανάνες και τις φράουλες. Προαιρετικά, ψιλοκόψτε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και πασπαλίστε πάνω από την κρέμα σαμπαγιόν.

Στην κατηγορία: Γλύκα Συνταγές