Υλικά

  • 1 Ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 2kg)
  • Αλάτι & Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ½ Λεμόνι
  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Σκόρδο (1 σκελίδα)
  • Δενδρολίβανο (2 κλαδάκια) & Θυμάρι
  • 1 Μπύρα κουτάκι (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλιτ ροκανίδια chips (πχ. Hickory, μουλιασμένα σε νερό για τουλάχιστον 30’)

Οδηγείες

1. Πλύνετε το κοτόπουλο καλά, μέσα έξω με κρύο νερό και στεγνώστε το με χαρτί. Με ένα μαχαίρι ξεκοκαλίσματος βγάλτε το κόκαλο γιάντες (wish bone) και χωρίστε το κρέας από το κόκκαλο χαμηλά στις γάμπες. Πασπαλίστε πρώτα, με το ελαιόλαδο και μετά με τα μπαχαρικά μέσα και έξω και στην συνέχει βάλτε τα μυρωδικά στην κοιλιά του.

2. Προετοιμάστε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο σε μέτρια θερμοκρασία.

3. Βάλτε μισή μπύρα, στη βάση ψησίματος για κοτόπουλο.

4. Στην συνέχεια, εφαρμόστε πάνω το κοτόπουλο.

5. Στραγγίστε και προσθέστε τα ροκανίδια απευθείας, πάνω στην φωτιά. Όταν τα ροκανίδια αρχίσουν να καπνίζουν μεταφέρετε το κοτόπουλο μαζί με τη βάση ψησίματος, πάνω στην ψησταριά.

 

6. Ψήστε σε έμμεση μέτρια φωτιά με το καπάκι κλειστό μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να δείξει 76 οC στο παχύτερο σημείο του μηρού (περίπου 70 – 80’).

7.  Αφαιρέστε προσεκτικά το κοτόπουλο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10’ έξω από το grill κάπου ζεστά ή σκεπασμένο απαλά με αλουμινόχαρτο. Κόψτε το, σε κομμάτια, με την βοήθεια ενός μαχαιριού και μιας πιρούνας. Σερβίρετε ζεστό!

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές