Κοκορέτσι με Σάλτσα Λευκού Κρασιού, σε ψησταριά υγραερίου
Δώσε σε κάθε γιορτινό τραπέζι άλλη διάσταση ψήνοντας κοκορέτσι στην ψησταριά υγραερίου σου και συνοδεύοντας το με σάλτσα λευκού κρασιού!
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 1 Κοκορέτσι έτοιμο, περίπου 2 kg
- Θαλασσινό Αλάτι Βράχων
- Φρέσκο Μαύρο Πιπέρι σε Ηλεκτρικό Μύλο
- 300g Μουστάρδα Dijon
- 100g Μέλι
- 1Lt Κρασί λευκό
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Σούβλισμα σε ψησταριά υγραερίου
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 200ο C.
- Περνάμε το κοκορέτσι στη σούβλα και το τυλίγουμε αρχικά με χαρτί κρεοπωλείου και εξωτερικά με αλουμινόχαρτο.
- Τοποθετούμε την σούβλα με το κοκορέτσι μέσα στην ψησταριά και θέτουμε σε λειτουργία το ηλεκτρικό μοτέρ.
- Ψήνουμε το κοκορέτσι τυλιγμένο για περίπου 30 – 40 λεπτά, μέχρις ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 65ο C.
- Τοποθετούμε κάτω από κοκορέτσι (πάνω στην σχάρα ψησίματος ή πάνω στις αντιφλογιστικές σχάρες) 2 – 3 αλουμινένιους λιποσυλλέκτες.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί κρεοπωλείου και μαζεύουμε τα ζουμιά στα ταψάκια αλουμινίου.
- Ισομοιράζουμε στα ταψάκια το κρασί, την μουστάρδα dijon, το μέλι, τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε λίγο αλάτι βράχων.
- Δυναμώνουμε ελαφρώς την ένταση της ψησταριάς μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Αφήνουμε την σάλτσα να μαγειρευτεί και να δέσει ενώ βράζει κάτω από το ψητό μας και το ενυδατώνει με τους ατμούς. Για να δημιουργηθεί τραγανή κρούστα ανάβουμε και τον οπίσθιο καυστήρα σούβλας. Αν η ψησταριά δεν έχει οπίσθιο καυστήρα, στα τελευταία 20 λεπτά αφαιρούμε τους λιποσυλλέκτες και δυναμώνουμε ελαφρώς την ένταση των καυστήρων).
- Ψήνουμε το κοκορέτσι μέχρι ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 75 – 77ο C.
- Αφαιρούμε το κοκορέτσι από την ψησταριά, από την σούβλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά.
- Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόβουμε το κοκορέτσι σε φέτες.
- Σερβίρουμε το κοκορέτσι περιχύνουμε με την σάλτσα κρασιού, και συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι.