Μήπως είσαι λάτρης του anime One Piece? Ότι και αν απάντησες δεν έχει σημασία! Σημασία έχει να δοκιμάσεις και να φτιάξεις αυτή την συνταγάρα που είναι εμπνευσμένη από το πιο ΕΠΙΚΟ Anime όλων των εποχών. Ένα από τα φαγητά του Anime One Piece δραπετεύει από την οθόνη και προσγειώνεται στην ψησταριά σου!

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

  • 2 Μπούτια Γαλοπούλας (Ροπαλάκια)
  • 500g Μοσχαρίσιο Κιμά
  • 20 φέτες Μπέικον Ιταλίας ή Speck ή Προσούτο
  • 200g Σάλτσα Hoisin
  • 50g Μείγμα Μπαχαρικών Traeger® Rub

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

Οδηγίες

  1. Με το μαχαίρι γενικής χρήσης αφαιρούμε το κρέας και τους τένοντες στις άκρες από τα μπουτάκια, σχολαστικά ώστε να μείνει μόνο το κόκκαλο.
  2. Τραβάμε την πέτσα από το υπόλοιπο ροπαλάκι και σπρώχνουμε το κρέας προς τα κάτω ελαφρώς για να σχηματιστεί ένα στρογγυλό «Lollipop» ( Ιδανικά αφήνουμε πρώτα το κρέας στην κατάψυξη για μια ώρα, ώστε να το κόψουμε πιο εύκολα).
  3. Πασπαλίζουμε τα ροπαλάκια – lollipop με το μίγμα μπαχαρικών και τα αφήνουμε να πιάσουν θερμοκρασία δωματίου.
  4. Παράλληλα, προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 260ο C αφού βάλουμε μέσα την μαντεμένια πλάκα ψησίματος.
  5. Θωρακίζουμε τα ροπαλάκια – lollipop επάνω στο μαντέμι, ψήνοντας για περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Βγάζουμε το κρέας από την ψησταριά και το αφήνουμε να κρυώσει (για να μπορούμε να το χειριστούμε περεταίρω).
  7. Χαμηλώνουμε την ένταση της ψησταριάς μας, ώστε να φτάσει στους 150ο C.
  8. Σκεπάζουμε τα θωρακισμένα ροπαλάκια με τον κιμά, τον πλάθουμε ώστε να μην καλύπτει το κόκκαλο και τυλίγουμε τα ροπαλάκια με τις φέτες.
  9. Καρφώνουμε το θερμόμετρο Meater® στο κρέας με προσοχή, ώστε να περάσουμε τον κιμά αλλά να μην ακουμπήσει η μύτη του θερμομέτρου πάνω στο κόκκαλο (και μας δώσει λάθος μετρήσεις).
  10. Σετάρουμε το θερμόμετρο από την εφαρμογή για να μας ειδοποιήσει όταν η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος φτάσει τους 75οC και ψήνουμε με έμμεσο τρόπο (δηλ. μακριά από τα κάρβουνα ή πάνω σε σβηστό καυστήρα).
  11. Μετά από μία ώρα ψησίματος, αλείφουμε το ψητό με ένα πινέλο με την σάλτσα Hoisin και το αφήνουμε να ψηθεί (για περίπου 2 ώρες στο σύνολο).
  12. Ιδανικά σερβίρουμε με ψητά λαχανικά της επιλογής μας, όπως μπρόκολο και baby πατάτες.

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές