Καπνιστά ρολάκια κιμά γεμιστά με τυρί (Smokey Armadillo Eggs)
Μην αφήσεις το όνομα αυτής της φανταστικής συνταγής να σε φρικάρει! Δεν πρόκειται για αυγά αρμαντίλλο αλλά για λαχταριστά πικάντικα ρολάκια μοσχαρίσιου κιμά γεμιστά με τυρί, που θα σε ξετρελάνουν!
Πηγή: Stefanos Koukas
Υλικά
- 500g Μοσχαρίσιο Κιμά (περασμένος δύο φορές)
- 5 Καυτερές πράσινες πιπεριές Jalapeño
- 250g Τυρί κρέμα
- Μίγμα Μπαχαρικών Steak Seasoning, της Jack Daniel’s®️
- 100ml Σάλτσα Original της Mississippi Barbeque Sauce®
- 10 Φέτες bacon (προαιρετικά)
- Οδοντογλυφίδες (προαιρετικά)
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Κάπνισμα σε ψησταριά pellet με πέλλετ Pecan (Ελαιοκαρυδιάς)
- Έμμεσο ψήσιμο σε ψησταριά κάρβουνου / υγραερίου με ξύλινα chips Pecan (Ελαιοκαρυδιάς)
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά σε μέτρια χαμηλή ένταση.
- Κόβουμε τις πιπεριές Jalapeño γύρω από το κοτσάνι και αφαιρούμε τους σπόρους από μέσα (Tip: Μπορούμε να πλύνουμε εσωτερικά τις πιπεριές για να φύγουν όλοι οι σπόροι και να καίνε λιγότερο).
- Γεμίζουμε τις πιπεριές με τυρί κρέμα (μέχρι πάνω, στο σημείο που ήταν το κοτσάνι)
- Καλύπτουμε την κάθε πιπεριά με 100g κιμά σχηματίζοντας είτε στρογγυλές είτε ελλειπτικές μπάλες (πλάθουμε καλά για να μην υπάρχουν κενά στον κιμά).
- Με ένα πινέλο αλείφουμε τις μπάλες κιμά με την σάλτσα ΒΒQ και πασπαλίζουμε μια παχιά στρώση από το μίγμα μπαχαρικών.
- Προαιρετικά, τυλίγουμε τα ρολά κιμά με τις φέτες μπέικον και τις στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
- Τοποθετούμε τα ρολά κιμά πάνω στην σχάρα της ψησταριάς, κλείνουμε το καπάκι της και καπνίζουμε / ψήνουμε με έμμεσο τρόπο στους 130ο C, για 35 λεπτά περίπου.
- Απομακρύνουμε τα ρολάκια από την ψησταριά, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά και σερβίρουμε! Μπορούν να φαγωθούν σαν συνοδευτικό ή ορεκτικό στο Κυριακάτικο BBQ σου!