Αυτές οι λαχταριστές BBQ μπουκίτσες θα σε ξετρελάνουν! Καυτερές πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο, καλαμπόκι, τυρί κρέμα και Cheddar για να συνοδέψεις οποιοδήποτε BBQ τραπέζι σου!

ΠηγήStef J.Koukas “Your Favorite BBQ Buddy from Greece”

Υλικά

  • 10 Πιπεριές Jalapeño
  • 500 g Kοτόπουλο (Φιλέτο στήθος)
  • 20 φέτες Bacon (Ιταλικό, λεπτό bacon από πανσέτα, όχι ζαμπονέ)
  • 1 κονσέρβα Καλαμπόκι (sweet corn)
  • 100g Τυρί Κρέμα
  • 150g Τυρί Cheddar
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα
  • 5 κ.σ. Μπαχαρικά Pork & Poultry Rub της Traeger®️

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

Οδηγίες

  1. Με ένα πινέλο αλείφουμε το φιλέτο κοτόπουλου μια στρώση μουστάρδας και το πασπαλίζουμε καλά με το μείγμα μπαχαρικών της Traeger®.
  2. Προθερμαίνουμε την ψησταριά (με πέλλετ στους 110 – 130ο C, υγραερίου / κάρβουνου στους 180ο C)
  3. Καρφώνουμε το θερμόμετρο Meater στο πιο παχύ σημείο του κοτόπουλου και το σετάρουμε για ψήσιμο στους 74οC, από την εφαρμογή στο κινητό.
  4. Ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι την ασφαλή, επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία (θα ειδοποιηθούμε στο κινητό και από την εφαρμογή του θερμόμετρου).
  5. Απομακρύνουμε το κοτόπουλο από την ψησταριά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  6. Μαδάμε το κοτόπουλο με τις δαγκάνες γδαρσίματος και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  7. Προσθέτουμε στο μπολ τα τυριά και το καλαμπόκι (αφού το στραγγίξουμε καλά από τα νερά της κονσέρβας) και τα ανακατεύουμε καλά.
  8. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση (παράλληλα) και τις καθαρίζουμε αφαιρώντας τους σπόρους.
  9. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μίγμα που φτιάξαμε και τις τυλίγουμε σφιχτά με μπέικον (στερεώνουμε το μπείκον με μια οδοντογλυφίδα εάν χρειαστεί)
  10. Ψήνουμε τις γεμιστές πιπεριές στους 150ο C με έμμεσο τρόπο, για 30 λεπτά ή πάνω από δυνατή φλόγα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  11. Σερβίρουμε σαν συνοδευτικό ή σνακ!