Έκρηξη γεύσης στην ψησταριά με νότες Ιαπωνίας! Μια από τις πιο κλασικές ιαπωνικές συνταγές είναι το κοτόπουλο τεριγιάκι! Εδώ διαλέξαμε φτερούγες κοτόπουλου για πιο ζουμερό αποτέλεσμα, θα απογειώσουμε την γεύση τους με “ζεστά” χειμωνιάτικα μπαχαρικά και θα τις συνοδεύσουμε με noodles ρυζιού! Και όλα αυτά θα τα ετοιμάσουμε στο μπάρμπεκιου!

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

  • 2kg Φτερούγες Κοτόπουλο
  • 500g Noodles Ρυζιού πλατιά
  • Σάλτσα Teriyaki
  • 200g Σάλτσα Χοϊσίν (Hoisin)
  • 100g Σάλτσα Σόγιας
  • 250mL Αναψυκτικό τύπου “Κόλα”
  • 150g Φασόλια Edamame / Αρακάς κατεψυγμένος
  • 300g Baby Corn σε Κονσέρβα
  • 200g Μπρόκολο
  • 100g Καρότο
  • 50g Σησαμέλαιο
  • 10g Σουσάμι Λευκό
  • 1 κ.σ. Χοντρό Καπνιστό Αλάτι Μεσολογγίου της Salt Odyssey
  • 2 κ.σ. Μαύρο Πιπέρι σε Μύλο
  • 2 κ.σ. Τζίντζερ σε σκόνη
  • 2 τμχ Αστεροειδής Γλυκάνισος
  • 1 Πιπεριά Τσίλι
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Άμεσο ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου / κάρβουνου

Οδηγίες

  1. Προετοιμάζουμε την ψησταριά για άμεσο ψήσιμο στους 200οC.
  2. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόβουμε όλες τις φτερούγες στους συνδέσμους, χωρίζοντας σε 2 μέρη (τα λεγόμενα drums / κοπανάκια και flats) και την κορυφή (την οποία πετάμε αφού δεν τρώγεται).
  3. Αλατοπιπερώνουμε τις φτερούγες και τις πασπαλίζουμε με την σκόνη ginger.
  4. Ψήνουμε τις φτερούγες με άμεσο τρόπο στους 200 οC (τοποθετώντας τις πάνω από κάρβουνα / αναμμένο καυστήρα) για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Μεταφέρουμε τις φτερούγες μέσα στο ταψί, προσθέτουμε το αναψυκτικό τύπου “Cola”, την σάλτσα τεριγιάκι & τους αστεροειδής γλυκάνισους και ανακατεύουμε ελαφρώς τα υγρά.
  6. Ψήνουμε τις φτερούγες μέσα στο ταψάκι για 30 λεπτά περίπου, μέχρις ότου να δέσουν οι γεύσεις και να πήξουν τα υγρά σε μια σάλτσα.
  7. Προθερμαίνουμε το μαντεμένιο τηγάνι μέσα στην ψησταριά.
  8. Μουλιάζουμε τα noodles ρυζιού σε κρύο νερό για περίπου 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.
  9. Ρίχνουμε στο μαντεμένιο τηγάνι τα λαχανικά και τα σοτάρουμε μαζί με την σάλτσα σόγιας, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τα noodles και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά.
  10. Σβήνουμε με την σάλτσα hoisin και ανακατεύουμε καλά.
  11. Σερβίρουμε γαρνίροντας τα noodles με το λάδι σουσαμιού & τις φτερούγες με το σουσάμι, την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.