Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου, γεμάτες γλυκές και πικάντικες νότες! Ποτέ οι φτερούγες κοτόπουλου δεν ήταν γευστικότερες! Απογείωσε τες στο BBQ σου και ξετρέλανε τους καλεσμένους σου με έναν συνδυασμό γεύσεων που δεν θα περίμενε κανείς!

Πηγή:  Stefanos Koukas 

Υλικά

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τις φτερούγες στους συνδέσμους και τις διαχωρίζουμε σε 3 μέρη drums, flats και tips. Για μεγαλύτερη ομοιομορφία στο τελικό αποτέλεσμα κρατάμε μόνο τα flats. (Τα tips τα πετάμε, τα drums μπορούμε να τα κρατήσουμε στην κατάψυξη για άλλη συνταγή).
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, το λάδι και το μείγμα μπαχαρικών, τα ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν.
  3. Τοποθετούμε μέσα στο μείγμα και τις φτερούγες και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν οι φτερούγες.
  4. Μεταφέρουμε τις φτερούγες με την μαρινάδα σε μια σακούλα κενού αέρος και την σφραγίζουμε (υπό κενό) με την ειδική συσκευή σφράγισης.
  5. Τοποθετούμε την σφραγισμένη σακούλα στο ψυγείο και αφήνουμε τις φτερούγες να μαριναριστούμε για τουλάχιστον 2 ώρες (όχι όμως περισσότερες από 24).
  6. Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 200ο C και ψήνουμε έμμεσα για 40 περίπου λεπτά, ή μέχρις ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει στους 74ο C.
  7. Ταυτόχρονα με το ψήσιμο, στο μαντεμένιο μπολ προσθέτουμε την μαρμελάδα, το ξύδι και την σάλτσα bbq και τα ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μπολ μέσα στην ψησταριά και μαγειρεύουμε για περίπου 15’ μέχρι ότου να αποκτήσει παχύρρευστη υφή.
  8. Αφού ψηθούν οι φτερούγες τις βουτάμε στην σάλτσα και τις βάζουμε πάλι πάνω στην ψησταριά για άλλα 15 – 20 λεπτά (δηλαδή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει στους 83ο C). Σερβίρουμε τις φτερούγες και τις απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστές!

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές