Ψάχνεις τι να φτιάξεις στο ταίρι σου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Τι καλύτερο για να ξεκινήσετε όμορφα και γλυκά την ημέρα σας, από ένα πεντανόστιμο πρωινό; Αφού ο έρωτας περνάει και από το στομάχι, σου έχουμε μια συνταγή για “γαλλικά τοστ” (French Toast) με σοκολάτα και μπανάνα! Θα χρειαστείς απλά, καθημερινά υλικά, μόνο 15 λεπτά, την αγαπημένη σου ψησταριά και θα ανταμειφθείς με ενθουσιασμό & κύματα αγάπης από το άλλο σου μισό! Για εμάς η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική για Κυριακάτικο brunch με φίλους αλλά και ως επιδόρπιο μετά από ένα κρεατοφαγικό τσιμπούσι!

Υλικά

  • 8 Φέτες Ψωμί Brioche για Τοστ (ή Τσουρέκι κομμένο σε χοντρές φέτες)
  • ½ φλιτζανιού Φιστικοβούτυρο Λείο (ή τυρί κρέμα πχ. Μασκαρπόνε)
  • ½ φλιτζανιού Άλειμμα Πραλίνας Φουντουκιού Σοκολάτας (τύπου Nutella)
  • 2 Μπανάνες
  • 4 Αυγά
  • ½ φλιτζανιού Γάλα Πλήρες
  • 1 κ.γ. Εκχύλισμα Βανίλιας
  • ½ κ.γ. Κανέλα (σε σκόνη)
  • 4 κ.σ. Βούτυρο Ανάλατο (μαλακό)
  • Ζάχαρη Άχνη (για το σερβίρισμα)

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Άμεσο Ψήσιμο σε δυνατή φωτιά

Οδηγίες

  1. Με ένα μαχαίρι επάλειψης απλώνουμε φυστικοβούρο σε 4 φέτες ψωμιού (μόνο από την μια πλευρά). Στις άλλες 4 φέτες απλώνουμε πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας(πάλι μόνο σε μια πλευρά)
  2. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες και τις τοποθετούμε πάνω στο φιστικοβούτυρο.
  3. Καπακώνουμε τις φέτες με το φιστικοβούτορο και τις μπανάνες με τις φέτες με πραλίνα, δημιουργώντας τα τοστ μας.
  4. Τοποθετούμε μέσα στην ψησταριά μια μαντεμένια πλάκα ψησίματος ή ένα μαντεμένιο τηγάνι και την προθερμαίνουμε με κλειστό καπάκι στους 200ο C.
  5. Σε ένα σχετικά ρηχό μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, την κανέλα & το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε ελαφρώς ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας.
  6. Μουλιάζουμε ελαφρώς τα τοστ ένα – ένα, βυθίζοντας τα πρώτα από την μια πλευρά, μετά από την άλλη και τέλος το γύρω – γύρω.
  7. Προσθέτουμε στο μαντεμένιο σκεύος λίγο βούτυρο και αφού λιώσει εντελώς ακουμπάμε πάνω του όσα τοστ χωράνε. Κλείνουμε το καπάκι της ψησταριάς και ψήνουμε για 2 – 3 λεπτά. Στην συνέχεια με μια τσιμπίδα ή σπάτουλα γυρνάμε πλευρά στα τοστ για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
  8. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και κόβουμε διαγώνια τα French toast με ένα πολύ αιχμηρό μαχαίρι (για να μην τα διαλύσουμε).
  9. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα όπως φράουλες, μπανάνες, σμέουρα, μύρτιλα κτλ και για τους “μερακλήδες” λίγο παγωτό βανίλια.

Στην κατηγορία: Γλύκα Συνταγές