Υλικά

  • 350 g Μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς κόκκαλο κομμένη σε λωρίδες
  • ¼ Μεγάλο άσπρο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • ½ Μεσαία πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • ½ Μεσαία κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 2 φέτες φρέσκο λάϊμ
  • 4 tortillas από αλεύρι (20 εκατοστά)
  • 4 κ.σ. Sour Cream
  • 4 κ.σ. Σάλτσα Original της Mississippi Barbeque Sauce®

Καρυκεύματα (ανακατεμένα):

  • 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ.γ. Κίμινο
  • ½ κ.γ. Ρίγανη
  • ½ κ.γ. Αλατισμένο σκόρδο
  • 2 κ.σ. Νερό

Οδηγίες

1. Προθερμάνετε την ψησταριά.

2. Σε μία πλαστική σακούλα που κλείνει, ανακατέψτε το κρέας, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα καρύκευμα.

3. Τοποθετήστε το μαντεμένιο τηγάνι στο προθερμασμένο γκριλ .

4. Όταν το μαντεμένιο τηγάνι ζεσταθεί, αλείψτε το με λάδι και ρίξτε το κρέας και τα λαχανικά, κατανέμοντάς τα σε ίσες αποστάσεις.

 

 

5. Ψήστε για 4-6 λεπτά μέχρι το κρέας να πάρει χρώμα και τα λαχανικά να μαλακώσουν. Απομακρύνετε το μαντεμένιο τηγάνι από την λαβή και τοποθετήστε το, στην ξύλινη βάση έτοιμο για σερβίρισμα.

6. Στύψτε ένα φρέσκο λάϊμ και φτιάξετε την τορτίγια σας.

7. Με ένα κουτάλι, βάλτε το κρέας και τα λαχανικά στο κέντρο κάθε μιας τορτίγιας και καλύψτε την με ξινή κρέμα, σάλτσα ή ότι άλλα καρυκεύματα επιθυμείτε.

Tip: Για να κλείσετε την τορτίγια, σηκώστε και πιέστε τις άκρες, ώστε να σφραγίσουν.

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές