Υλικά για 6 άτομα

Για τη σως

  • 125ml κέτσαπ
  • 5 κουταλιές της σούπας Worcestershire
  • 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σως τσίλι

Για τον κιμά

  • 1 Kg κιμά γαλοπούλας (κατά προτίμηση μπούτι)
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλoκομμένα κρεμμυδάκια
  • 50γρ βρώμη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα μπέργκερ

  • 6 ψωμάκια για burger
  • 18 φέτες αγγουράκι τουρσί
  • 18 onion rings

ΕΠΙΠΛΕΟΝ
2 Ξύλινες πλάκες ψησίματος κέδρου, (30-40 cm) μουλιασμένες τουλάχιστον 1 ώρα, σε μπύρα ή σε νερό.

Οδηγίες

1. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σως σε ένα μεσαίο μπωλ. Αφήνουμε περίπου 125ml στην άκρη, σαν σως για τα μπέργκερ.

2. Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, τη βρώμη, το αλάτι και το πιπέρι και πλάθουμε 6 μπιφτέκια με πάχος 2cm το καθένα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού ή με τον αντίχειρα δημιουργούμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο.

3. Προθερμαίνουμε την ψησταριά στη μεσαία ένταση.

4. Καθαρίζουμε τη σχάρα με μια βούρτσα. Σκουπίζουμε τις πλάκες κέδρου με μια πετσέτα και τις βάζουμε να ζεσταθούν στην ψησταριά για 5-10 λεπτά με κλειστό καπάκι, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να βγάλουν καπνούς. Στη συνέχεια γυρίζουμε τις πλάκες και τοποθετούμε πάνω τα 3 μπιφτέκια. Τα ψήνουμε σε μέτρια ένταση, με κλειστό καπάκι για 15-20 λεπτά. Μετά από 10 λεπτά τα γυρίζουμε μια φορά και τα αλείφουμε με τη σως.

5. Στα τελευταία λεπτά ψησίματος βάζουμε τα ψωμάκια να ψηθούν σε μέτρια ένταση. Γεμίζουμε τα ψωμάκια με τα μπιφτέκια, το αγγουράκι, τη σως, το κρεμμύδι και σερβίρουμε.

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές