Υλικά για 4 άτομα

Για τη σως

  • 4 φέτες μπέικον 1 cm περίπου, κομμένες σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 125 ml κέτσαπ
  • 60 ml μελάσα
  • 4 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • 60 ml ουίσκι
  • 2 κουταλιές της σούπας σως Γουόρτσεστερ
  • 1 σταγόνα ταμπάσκο

ΕΠΙΠΛΕΟΝ

  • 4 μπούτια κοτόπουλου περίπου 300 gr, χωρίς περιττό λίπος και πέτσα
  • Λίγα τσιπς από καρυδιά, μουλιασμένα σε νερό για 30 λεπτά

Οδηγίες

1. Για τη σως τηγανίζετε σε μεσαία κατσαρόλα και μεσαία φωτιά το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, για 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Χαμηλώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύετε και ψήνετε για 5 λεπτά. Παίρνετε 75 ml από τη σως και την αφήνετε να κρυώσει.

2. Σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα ρίχνετε τα μπούτια και τη μισή από την κρύα σως. Βγάζετε τον αέρα από τη σακούλα, μετά την κλείνετε, τη γυρίζετε μερικές φορές για να πάει παντού η σως. Το κρέας το μαρινάρετε στο ψυγείο τουλάχιστον 8 έως 24 ώρες.

3. Βγάζετε τα μπούτια από τη σακούλα. Τη σως που έμεινε πάνω στα μπούτια δεν τη βγάζετε. Αυτή που έμεινε στη σακούλα την πετάτε.

4. Προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια ένταση (175-230°C).

5. Καθαρίζετε τη σχάρα με μια βούρτσα. Αφήνετε να στραγγίξουν τα τσιπς και τα τοποθετείτε στα κάρβουνα ή στο κουτί καπνίσματος αν διαθέτετε ψησταριά υγραερίου. Ψήνετε τα μπούτια σε μέτρια ένταση με κλειστό καπάκι για 25-30 λεπτά. Μετά τα αλείφετε και από τις δύο πλευρές, με τη σως και ψήνετε για άλλα 25-30 λεπτά, μέχρι να μην βγαίνει υγρό, όταν τρυπάτε τα μπούτια με το πιρούνι και τα κόκαλα να μην είναι ροζ.

6. Εν τω μεταξύ, γυρνάτε τα μπούτια και αλείφετε με τη σως. Στη συνέχεια τα βγάζετε από τη σχάρα και τα αφήνετε 3-5 λεπτά να ξεκουραστούν. Τα σερβίρετε με την υπόλοιπη σως.

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές