Αν είσαι λάτρης του Μεξικάνικου φαγητού αυτή είναι η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή που χρειάζεσαι για να φτιάξεις Fajitas (Φαχίτας) Κοτόπουλου! Είναι πεντανόστιμη και μπορείς να την φτιάξεις πάνω σε μαντεμένια πλάκα σε κάθε είδους ψησταριάς ή και σε μαντεμένιο τηγάνι στην κουζίνα σου!

Πηγή:  Stefanos Koukas 

Υλικά

  • 1kg Φιλέτο Μπούτι Κοτόπουλο
  • 8 Πίτες Τορτίγιας Καλαμποκιού (Tortillas)
  • 3 Πιπεριές Πολύχρωμες
  • 100g Chutney κρεμμύδι
  • 150g Μουστάρδα
  • 50g Μπαχαρικά Sweet ‘N Sticky Chicken, της Not Just BBQ®
  • 1 Κρεμμύδι ξερό λευκό
  • Κόλιανδρος (1 ματσάκι)
  • Ελαιόλαδο

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Stir Fry (Ψήσιμο / τηγάνισμα με συνεχές ανακάτεμα) σε μαντεμένιο σκεύος, σε κάθε είδος ψησταριάς ή οικιακής εστίας

Οδηγίες

  1. Κόβουμε με τον μπαλτά, τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρές μπουκιές (αφαιρώντας τα λίπη αν χρειαστεί), τις πιπεριές σε λεπτά «στικ» και το ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, την σάλτσα Σάλτσα Carolina Mustard BBQ Sauce και το μίγμα μπαχαρικών Spicy Chipotle BBQ Rub. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο, ώστε να μαριναριστεί το κοτόπουλο για 2 – 24 ώρες για πιο γευστικό αποτέλεσμα.
  3. Τοποθετούμε την μαντεμένια πλάκα μέσα στην ψησταριά και την προθερμαίνουμε στους 220ο C / Τοποθετούμε το μαντεμένιο τηγάνι στην εστία της κουζίνας και το προθερμαίνουμε. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο μαντεμένιο σκεύος και ψήνουμε το κοτόπουλο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
  4. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το chutney κρεμμυδιού και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιοδικά για 15 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε το φαγητό από το μαντεμένιο σκεύος και ψήνουμε τις πίτες tortillas πάνω στο μαντέμι, μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν και να μαυρίζουν.
  6. Σε ένα πιάτο σερβίρουμε μια πίτα tortilla και προσθέτουμε μέσα την γέμιση από το κοτόπουλο με τις πιπεριές που φτιάξαμε, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο κόλιανδρο για γαρνιτούρα!

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές