Ψητό Κοτόπουλο Yakitori
Υλικά
- 10 φιλετάκια Μπούτι Κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο)
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Αλάτι
- 1/4 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
- Μεταλλικά Σουβλάκια
Υλικά για την Σάλτσα
- 1 Κύβο Ζωμό Κοτόπουλου
- 3 κ.σ. Σάλτσας Σόγιας (Soy Sauce)
- 3 κ.σ. Κρασί Ρυζιού Mirin
- 2 κ.σ. Φρέσκο Χυμό Λεμόνι
- 1 κ.σ. Καστανή Ζάχαρη
- 1 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Οδηγίες
- Τοποθετήστε μέσα σε έναν μπολ φιλετάκια του κοτόπουλου και προσθέστε το λάδι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά ώστε να πάνε παντού τα υλικά.
- Περάστε τα κομμάτια του κοτόπουλου στα σουβλάκια (σχετικά αραιά – ώστε μην τα ακουμπάνε μεταξύ τους). Αφήστε τα μαριναριστούν στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
- Προετοιμάστε τη σχάρα της ψησταριάς σας για άμεσο ψήσιμο, προθερμαίνοντας την σε δυνατή ένταση, στους 230° – 280°C.
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατέψτε τα καλά. Αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ένταση ανακατεύοντας 1 – 2 φορές, μέχρις ότου να δέσει η σάλτσα και να εξατμιστούν τα υγρά της (σε ποσότητα ½ – ¾ φλιτζανιού). Αποσύρετε το κατσαρολάκι, από την εστία.
- Αφού καθαρίσετε την σχάρα ψησίματος με μια συρματόβουρτσα, τοποθετείστε τα σουβλάκια πάνω της. Τα ψήνετε για περίπου 5 λεπτά γυρίζοντας τα μία φορά (ιδανικά με το κλειστό καπάκι της ψησταριάς). Εάν ελέγχετε το ψητό σας με θερμόμετρο, η εσωτερική του θερμοκρασία πρέπει να φτάσει τους 74οC.
- Αλείψτε τα φιλετάκια του κοτόπουλου με τη σάλτσα και συνεχίστε το ψήσιμο, για περίπου 3 – 5 λεπτά ακόμα. Τα σερβίρουμε ζεστά.
Σημείωση: Εάν χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλάκια, μουλιάστε τα πριν το ψήσιμο για τουλάχιστον 30 λεπτά.