Μοσχάρι
Συνταγές με βασικό υλικό το μοσχαρίσιο κρέας ψημένο στο μπάρμπεκιου. Απολαύστε λαχταριστά μοσχαρίσια κομμάτια κρέατος, μαριναρισμένα ή μη, με διάφορες σάλτσες και γαρνιτούρες.
Μπαγκέτα με καπνιστό παστρικά (Sous Vide), αγγουράκια τουρσι, κρόκους αυγού & νεροκάρδαμο
24/07/2019Υλικά για την μπρουσκέτα 1 κομμάτι παστράμι Αγγουράκια τουρσί (Ιδανικά ψιλοκομμένα) 4 κρόκους αυγού Μερικά κλοναράκια νεροκάρδαμο 1 μπαγκέτα ψωμιού Υλικά για το πάστωμα του παστραμιού Για την άλμη 75 gr καστανή ζάχαρη 30 gr αλάτι 1 λίτρο νερού Για το μείγμα μπαχαρικών 1 κ.σ. μάραθο 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου 1 ½ κ.σ. σκόνη κρεμμυδιού […]
Υλικά 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες T-Bone (περίπου 340gr η μια) 150γρ βούτυρο λευκής τρούφας Ξύσμα από 2 λεμόνια 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη ρίγανη Καπνιστό θαλασσινό αλάτι Άσπρο πιπέρι 200γρ άγρια μανιτάρια Ελαιόλαδο 50γρ βούτυρο 150γρ καπνιστό μπέικον – κομμένο σε λωρίδες 6 κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο 70γρ ζάχαρη άχνη 50ml κόκκινο ξίδι 1 […]
Μπριζόλα Oscar με γαρίδες και σπαράγγια
07/05/2019Υλικά 8 Μεγάλες Γαρίδες, περίπου 50 γρ. (κρατήστε το κεφάλι και την ουρά) 4 Μπριζόλες (περίπου 200 gr η καθεμία) Κιλότο 400 γρ. Σπαράγγια 600 γρ Ντοματίνια (μικρά, πολύχρωμα) ½ Λεμόνι 5 κρεμμύδια Εσαλότ 1 Κλωνάρι Δεντρολίβανο 2 Κλωναράκια Θυμάρι 3 Κλωναράκια Κόλιανδρο 200 ml Ελαιολάδου Πιπέρι Αλάτι Σάλτσα Girloy Garlic BBQ Sauce, 265mL της […]
Υλικά 500 γρ. Μοσχαρίσιο Κιμά 4 Ψωμάκια για burger (Ø 10 cm) 50 γρ τσιπς από τορτίγια 2 κ.σ. Ελαιόλαδο 2 Αβοκάντο Χυμός από 1 Λεμόνι 1 μεγάλη ντομάτα (περίπου 250 gr) 4 φύλλα μαρουλιού 1 κόκκινο κρεμμύδι 80 gr πιπεριές χαλαπένιο (Jalapeno) Αλάτι Πιπέρι 4 κ.σ.Καυτερή Σάλτσα Verde της El Jefe® Οδηγίες 1. Προθερμάνετε την […]
Υλικά 4 Σπαλομπριζόλες κόντρα, χωρίς κόκαλο (NY Strip) 2 Κουταλιές της σούπας, Ελαιόλαδο 1 Κουταλιά της σούπας, Βούτυρο ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο, Σκόρδο ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένα, Κρεμμύδια Εσαλότ 1/8 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο, Φρέσκο Θυμάρι 1 Κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο, Δεντρολίβανο ½ Φλιτζάνι Πράσινο Πιπέρι 1 Φλιτζάνι σάλτσας ντεμί γκλάς (demi-glace) 2 Φλιτζάνια, Κρέμα […]
Υλικά 4 μεσαίες κόκκινες πατάτες (περίπου 900γρ), κομμένες σε κύβους 2 κουταλιές λάδι από αβοκάντο ή ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο 1 μέτριο γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε κύβους ½ φλιτζάνι πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες σε κύβους 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βοδινό κρέας (κορν μπιφ) ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι […]
Σουβλάκια κεμπάπ με μελιτζάνες
08/11/2018Υλικά 250 γρ αρνίσιο κιμά 250 γρ μοσχαρίσιο κιμά 4 μελιτζάνες αργίτικες 2 κρεμμύδια 2 κόκκινες πιπεριές 2 ντομάτες κομμένες Αλάτι Πιπέρι Οδηγίες 1. Αναμειγνύεται τον αρνίσιο με τον μοσχαρίσιο κιμά και πλάθεται το κρέας σε μπαλάκια. Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες ίσου πάχους. Πρέπει να είναι αρκετά λεπτές ώστε να έχουν τον ίδιο χρόνο ψησίματος […]
Μαριναρισμένη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα
09/10/2018Υλικά 750 γραμμάρια μπριζόλα (σπαλομπριζόλα) ¼ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας ¼ φλιτζανιού ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας σησαμέλαιο 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι 4 σκόρδα λιωμένα 1 κουταλιά σούπας φρέσκο τζίντζερ λιωμένο 1 κουταλιά γλυκού σάλτσα τσίλι 1 κουταλιά γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι Οδηγίες 1. Ξεπλύνετε και στραγγίξτε τη μπριζόλα. Χαράξτε το κρέας ελαφρά σε σχήμα ρόμβου 4 εκατοστών, […]
Υλικά 4 Ψωμάκια για Burger Για τη λαχανοσαλάτα 2 φλιτζάνια Πράσινο Λάχανο (κομμένο σε λεπτές φέτες) ½ φλιτζάνι Πράσινο Μήλο (τριμμένο – χοντροκομμένο) ½ φλιτζάνι Καρότο (χοντροκομμένο) 2 κ.γ. Εετραγκόν (ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα) 2 κ.σ. Ξίδι 1 κ.σ. Κρυσταλλική ζάχαρη ½ κ.γ. Σπόρους Σέλινου ¼ κ.γ. Αλάτι Για τα μπιφτέκια 1 – 1½ kg Χοιρινό […]
Μπριζόλες με ντοματίνια και βινεγκρέτ ροκφόρ
02/05/2018Υλικά 4 μπριζόλες, χωρίς λίπος Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι Μαύρο πιπέρι Λαδόξιδο 1 κουταλιά ψιλοκομμένο, φρέσκο κρεμμυδάκι 2 κουταλάκια του γλυκού, ξίδι από κόκκινο κρασί 1 κουταλάκι του γλυκού, μουστάρδα 2 φλιτζάνια (περίπου 20) ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένα φύλλα, φρέσκου βασιλικού ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί, Gorgonzola Οδηγίες 1. Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο ψήσιμο, […]