Διαθέτετε ψησταριά που σκούριασε η σχάρα ψησίματος και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Η σκουριά στις σχάρες εκτός από τοξική, έχει αηδιαστική όψη και προκαλεί διάφορα προβλήματα όπως άσχημη γεύση στα ψητά και ανεπιθύμητο κόλλημα των φαγητών πάνω στις σχάρες. Για όλους αυτούς τους λόγους, θα πρέπει να καθαρίζουμε άμεσα τις σκουριασμένες σχάρες ψησίματος. Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να επαναφέρετε και να διατηρήσετε τις σχάρες σας αλλά και μια δραστική λύση για να ξενοιάσετε μια για πάντα από το πρόβλημα της σκουριάς.

Πως επαναφέρουμε τις σκουριασμένες σχάρες;

  1. Εξετάζουμε προσεκτικά και αναγνωρίζουμε το υλικό κατασκευής της σχάρας (μαντέμι, ανοξείδωτο, χρωμίου, με επικάλυψη κτλ).
  2. Για την επαναφορά των σχαρών ψησίματος από την σκουριά, θα χρειαστούμε μια μεταλλική συρματόβουρτσα ενώ για σχάρες με επίστρωση, ένα μαλακό σφουγγάρι. Χρησιμοποιώντας την συρματόβουρτσα / το σφουγγάρι αφαιρούμε ξύνοντας, το στρώμα σκουριάς που έχει δημιουργηθεί στις σχάρες, ξεπλένουμε με καθαρό άφθονο νερό για να απομακρύνουμε τυχόν υπολείμματα σκουριάς. Στην συνέχεια καίμε τις σχάρες μέσα στην ψησταριά για περίπου 15 – 20 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το νερό / η υγρασία που έχουν απορροφήσει. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις σχάρες με ηλιέλαιο. Ιδανικά ξαναζεσταίνουμε για 5 λεπτά, τις σχάρες ώστε να απορροφήσουν καλύτερα το λάδι και να αποκτήσουν ωραίο φινίρισμα.

Πως διατηρούμε τις σχάρες ψησίματος χωρίς σκουριά;

Μετά από κάθε ψήσιμο αφού καθαρίσουμε τις σχάρες από ξεραμένα υπολείμματα φαγητού / λάδια, πρέπει να τις λαδώσουμε (είτε είναι μαντεμένιες είτε είναι ανοξείδωτες) με επαρκή ποσότητα φυτικού λαδιού (κραμβέλαιο ή ηλιέλαιο), ώστε να δημιουργούμε ένα επιφανειακό φιλμ που προστατεύει τα μέταλλα (της σχάρας) από την διάβρωση της υγρασίας και την δημιουργία σκουριάς.

Έσπασε ή σκούριασε η σχάρα ψησίματος στην ψησταριά;

Σε περίπτωση που διαθέτετε μια ψησταριά με κατεστραμμένες σχάρες ή έσπασε η σχάρα ψησίματος ή σκούριασε σε τέτοιο βαθμό που δεν είναι εφικτή η επαναφορά της, η ιδανική λύση είναι να την αντικαταστήσετε με τις νέες πρωτοποριακές Αμερικάνικες Σχάρες Grill Grate.

Οι σχάρες Grill Grate είναι κατασκευασμένες από σκληρό Ανοδιωμένο Αλουμίνιο, υλικό που δεν σκουριάζει , απορροφά & διαχέει ομοιόμορφα και πιο αποτελεσματικά την θερμότητα, από τον Χυτοσίδηρο και το Ανοξείδωτο Ατσάλι. Διαθέτουν ειδικές οπές σε συγκεκριμένα σημεία για να στραγγίζουν τα λίπη, χωρίς όμως να δημιουργούνται αναφλέξεις που ακουμπούν τα φαγητά. Οι πρωτοποριακές σχάρες GrillGrate®, είναι συμβατές με όλα τα είδη ψησταριών (ηλεκτρικές, υγραερίου, κάρβουνου, πέλλετ, κεραμικά καπνιστήρια κτλ) και μπορούν να τοποθετηθούν είτε πάνω από τις ήδη υπάρχουσες σχάρες του μπάρμπεκιού σας, είτε να τις αντικαταστήσουν, εφόσον έχετε αντίστοιχης διάστασης σχάρες. Χάρη στην ειδική τους σχεδίαση με εγκοπές, μπορείτε να ενώσετε όσες σχάρες θέλετε στη σειρά, για να σχηματίσετε μια συνεχή επιφάνεια. Με λίγα λόγια αντικαθιστώντας τις κατεστραμμένες σχάρες ψησίματος στην ψησταριά σας με τις σχάρες Grill Grate, θα αναβαθμίσετε την ψησταριά εξαλείφοντας μια για πάντα τις σκουριές, τις ανεπιθύμητες αναφλέξεις και το κόλλημα των φαγητών στην σχάρα.

Εάν ψάχνετε ποιες σχάρες Grill Grate ταιριάζουν στην ψησταριά σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μετρήσετε τις συνολικές διαστάσεις της σχάρας (Βάθος & Μήκος) και να μας καλέσετε στο 210.96.15.000. Θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε να αντικαταστήσετε τις ελαττωματικές σχάρες και να αναβαθμίσετε την ψησταριά σας.

Στην κατηγορία: Uncategorized Καθαρισμός bbq