Υλικά 1 φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα ¾ φλιτζανιού ψίχα ψωμιού ¼ φλιτζανιού μαγιονέζα 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ 4 φύλλα μαρουλιού 2 κόκκινες ντομάτες κομμένες σε 4 φέτες Για τη σάλτσα 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό 1 ½ κουταλιές της σούπας κάππαρη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού φρέσκο ​​ξύσμα από 1 πορτοκάλι Οδηγίες 1. Κόβετε τον σολομό σε μικρά […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο 1 συσκευασία με ντοματίνια κομμένα στην μέση ⅓ φλιτζάνι κομμένο φρέσκο βασιλικό ½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες 2 φιλέτα σολομού με το δέρμα, περίπου 200γρ. το ένα, καθαρισμένα από λέπια και κόκκαλάκια ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι 200γρ. πένες ριγκάτε Οδηγίες […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 4 φιλέτα χωρίς πέτσα λαβράκι 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη λεβάντα 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο ½  κουταλάκι του γλυκού αλάτι ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι Φέτες λεμονιού (προαιρετικά) 1 αντικολλητική […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά ¼ του φλιτζανιού μέλι 1 κ.σ. Καυτερή Σάλτσα Lemon & Chili της Not Just BBQ® ½ κ.γ. Αλάτι 1 kg γαρίδες (μέγεθος: XL), χωρίς κέλυφος και χωρίς έντερα 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου Οδηγίες 1. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάζετε το μέλι, την σάλτσα (προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και 1 κσ. ψιλοκομμένες καυτερές […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 500g μεγάλες γαρίδες χωρίς κέλυφος 800-900g ζύμη για πίτσα (σπιτική ή έτοιμη) 2 κσ. Λάδι Αλεύρι για τη ζύμη 1 βαζάκι πέστο βασιλικού (περίπου 200γρ) 200g κατσικίσιο τυρί ή μοτσαρέλα, κομμένο σε κυβάκια 8 λιαστές ντομάτες σε λάδι, κομμένες σε λεπτές λωρίδες Για τη μαρινάδα 1 κ.σ. λάδι 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα 1 κ.γ. […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 2 ψάρια Λαβράκι ½ φλιτζάνι μαγιονέζα ¼ φλιτζάνι μουστάρδα ¼ κ.γ. υγρό καπνίσματος, Natural Hickory – Colgin® Χυμός λεμονιού Σκόρδο Οδηγίες 1. Πλένετε τα ψάρια και τα στεγνώνετε, σκουπίζοντας ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας. 2. Μαρινάρετε τα ψάρια με σκόρδο. 3. Σε ένα βάζο, βάζετε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το υγρό καπνίσματος και τον χυμό […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά Για την Μαρινάδα 4 κ.σ. Φρέσκο χυμό λεμονιού 4 κ.σ. Μουστάρδα 4 κ.σ. μέλι 4 κ.σ Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο 1 κ.γ. Σκόρδο σε σκόνη 1 κ.γ Πιπέρι φρεσκοτριμμένο Για τον Σολωμό 1 Ολόκληρο φιλέτο σολομού, με το δέρμα 120ml Ελαιόλαδο ½ κ.γ. Πιπέρι φρεσκοτριμμένο 1 ½ κ.γ. Αλάτι χοντροκομμένο 1 Πλάκα κέδρου (μουλιασμένη στο νερό […]

Διάβασε περισσότερα..

Μέθοδος : Ξύλο Cedar για Σολωμό Χρόνος ετοιμασίας : 60 λεπτά Οι σανίδες από κόκκινο κέδρο είναι οι πιο κοινές που χρησιμοποιούνται. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά , αυτή η μέθοδος δίνει λεπτή και βαθιά καπνιστή γεύση στον σολομό. Για να χρησιμοποιήστε την σανίδα , μουσκέψτε την με νερό, χυμό, μπύρα η κρασί για τουλάχιστον μία ώρα […]

Διάβασε περισσότερα..