Υλικά 5 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, κρύο, συν λίγο ακόμα για επάλειψη του ταψιού 1¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1¼ κουταλάκι του γλυκού baking powder ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ¼ κουταλάκι κανέλα ⅛ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου ½ κουταλάκι […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο ¼ κούπας μαύρο ρούμι 4 φρέσκα αχλάδια, καθαρισμένα και πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη 4 φέτες κέικ σαντιγί (προαιρετικά) Φρέσκος δυόσμος (προαιρετικά) Οδηγίες 1. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, καραμελώνετε τη ζάχαρη. Όταν γίνει υγρή και αποκτήσει σκούρο καφέ χρώμα, προσθέτετε την κρέμα […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 340g Σοκολάτα Κουβερτούρα 150g Βούτυρο Αγελαδινό 1 κούπα τσαγιού Ζάχαρη 1 κούπα τσαγιού Αμυγδαλόψιχα (τριμμένη) 5 Αυγά 50ml Ηλιέλαιο 1 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ Άχνη Ζάχαρη για το σερβίρισμα Οδηγίες 1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. 2. Την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε σησαμέλαιο. 3. Χτυπάμε στο μίξερ τα […]

Διάβασε περισσότερα..