Το Ελληνικό Μεράκι συναντά την Κορεάτικη Κουλτούρα! Το πικάντικο μεζεδάκι της Άπω Ανατολής  που πάει και με ούζο και το ψήνεις ακόμη και σε φορητή ψησταριά στην αγαπημένη σου παραλία!

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

  • 1 Ολόκληρο Χταπόδι (2kg περίπου)
  • 1 Συσκευασία Πάστα Καυτερής Πιπεριάς Gochujang
  • 300mL Σάλτσα Σόγιας ή Σάλτσα Ponzu
  • 2 κ.σ. Μέλι Θυμαρίσιο
  • 1 Ματσάκι Σχοινόπρασσο
  • Σπόροι Σησαμιού

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Άμεσο ψήσιμο σε κάθε τύπο ψησταριάς.

Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε το ταψί πάνω στην σχάρα ψησίματος, κλείνουμε το καπάκι και προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 150ο C.
  2. Βάζουμε το χταπόδι μέσα στο ταψί, προσθέτουμε την πάστα Gochujang, την σόγια και το μέλι, σκεπάζουμε σφιχτά με το χαρτί κρεοπωλείου και ψήνουμε για 45 λεπτά ώστε να βράσει στο ζουμί του μαζί με την σάλτσα. Ανά διαστήματα ελέγχουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (για να μην κολλήσει η σάλτσα).
  3. Απομακρύνουμε το ταψί από την ψησταριά, κρατάμε το ζουμί και με μια τσιμπίδα μεταφέρουμε το χταπόδι από το ταψί, πάνω στην σχάρα της ψησταριάς.
  4. Ψήνουμε το χταπόδι για 30 λεπτά, γυρίζοντας το κάθε τόσο πλευρά.
  5. Κόβουμε το χταπόδι σε κομματάκια και σερβίρουμε χύνοντας από πάνω το ζουμί που κρατήσαμε.
  6. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασσο και το πασπαλίζουμε στο χταπόδι μαζί με το σουσάμι.
  7. Συνοδεύουμε με ούζο και άλλους ψαρομεζέδες.

Στην κατηγορία: Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά